Путин није полицији и војсци „дао одрешене руке да убијају”

Поделите:

На насловници штампаног издања листа „Информер” за 29. децембар 2017. објављена је информација да је председник Руске Федерације Владимир Путин „објавио рат” и да је након терористичког напада који се десио у Санкт Петербургу дао полицији и војсци одрешене руке да пуцају и убијају терористе.

Kао извор, наводи се руска новинска агенција ТАСС. Међутим, на сајту ове агенције, у оригиналној изјави Владимира Путина стоји „Дао сам инструкције директору ФСС (Федералне службе безбедности) да дела у оквиру закона и само у оквиру закона, када су у питању терористи и када је у питању њихово задржавање”.

Једини део изјаве председника Руске федерације, који би могао да се доведе у везу са оним што је у Информеру објављено гласи „Ипак, уколико постоји претња по живот и здравље запослених у безбедносним структурама, да поступе одлучно, да не теже заробљавању и да елиминишу стрелца на лицу места”

Подсетимо, најмање тринаест људи повређено је у среду, када је у Санктпетербуршком супермаркету „Перекресток”, у делу за остављање ручних торби, активирана експлозивна направа. Бомба је садржала 200 грама експлозива и додати су јој импровизовани шрапнели, ради веће разорности, саопштиле су агенције. За терористички напад, како су га класификовале руске безбедносне службе, ни једна екстремистичка група није преузела одговорност, али постоје наводи да је ухапшено седам лица потенцијално повезаних са Исламском државом.

Ово је други терористички напад ових размера на Санкт Петербург, како је у априлском нападу бомбаша-самоубице на станицу подземне железнице страдало 16 и повређено још најмање 50 особа.

Аутор: Лазар Човс

http://fakenews.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here