ПУТИН ОПЛЕО ПО БАЈДЕНУ: Kандидат демократа има антируску реторику, Москва цени Трампа!

Поделите:

ПОKУШАЈИ да се амерички председник Доналд Трамп понизи оптужбама за везе са Русијом само „терају воду на руску воденицу“ и подижу статус Москве, изјавио је руски председник Владимир Путин.
– Kада неко покушава да понизи или увреди актуелног шефа државе, на овај или онај начин уздиже вас (грађане Русије) и мене, говори о некаквом нашем невероватном утицају и моћи. То у одређеној мери, како се каже у нашем народу, тера воду на нашу воденицу – рекао је шеф државе у интервјуу новинару Павлу Зарубину.

Руски лидер је додао да ће Москва сарађивати са сваким председником САД којег изаберу Американци.

Истовремено, Путин је истакао да се Трамп више пута заложио за развој односа са Русијом, што Москва, наравно, цени.

– Знамо да се председник Трамп више пута заложио за развој руско-америчких односа. И ми то, свакако, изузетно ценимо. Од самог почетка, када је у првој итерацији у борби за Белу кућу говорио о тој теми, ми смо, наравно, обратили пажњу на то – рекао је Путин у интервјуу за телевизијски канал „ Русија 24“.

Оштра антируска реторика у Бајденовим говорима

Путин се осврнуо и на говоре председничког кандидата Демократа на предстојећим америчким изборима Џоа Бајдена, рекавши да се у њима примећује оштра антируска реторика.

– Што се тиче кандидата из Демократске странке, шта да кажемо. Видимо и прилично оштру антируску реторику, нажалост, на њу смо већ навикли – рекао је он.

Подсетимо, амерички председник Доналд Трамп одобрио је раније данас да се обелодане сва документа која се односе на наводно мешање Русије у америчке изборе, као и скандал са мејловима бивше државне секретарке Хилари Kлинтон.

(Спутњик)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here