ПУТИН ТРАМПУ: РЕПУБЛИKУ СРПСKУ И ДОДИKА НИKО НЕ СМЕ ДИРАТИ

Поделите:

На састанку Председника Русије и Сједињених Америчких Држава Владимира Путина и Доналда Трампа који су се састали у Председничкој палати у Хелсинкију , у разговору у четири ока ,који је трајао више од два сата ,поред најактуелнијих глобалних тема два лидера су се дотакла на кратко и Балкана. Предсједник Путин је том приликом , како тврде дипломатски извори ,био децидан нагласавајући да на Републику Српску , чији је суверенитет јасно потврђен у Дејтону, и њеног лидера Милорада Додика треба прекинути било какву врсту притиска допуштајући да унутар БиХ народи сами нађу консензус о свим значајним питањима за њихов źивот. Тиме је Путин изразио разумјевање за притиске којима су Република Српска и њен предсједник Додик перманентно изражени јасно дајући до знања да са притисцима треба прекинути.
Иначе ово је био четврти самит између америчких и совјетских, а затим руских званичника у главном граду Финске у последње четири деценије, после састанка Џералда Форда и Леонида Брежњева, 1975, Џорџа Буша и Михајла Горбачова 1990, Била Kлинтона и Бориса Јелцина 1997. године.

 

princip

Поделите:

6 Коментари

  1. Чисто сумњам да су од толико битних тема а за кратко време, баш се сетили Мила Додика, хајте молим Вас, па обичан американац појма нема где је Србија на мапи и сад одједном, као РС постаје предмет кратког разговора ?

    • A kakve veze ima o čemu prosečan Amerikanac ima ili nema pojma? Kako ti zamišljaš visoku politiku? Tramp kaže Putinu:”Prosečni Amerikanac nema pojma gde je na mapi Srbija, dakle, o tome nećemo govoriti.”

      • Од толико светских жаришта, баш је Миле Додик и РС од светског значаја. Чисто сумњам. За колосе Русију и Америку, РС сигурно није висока политика.

  2. To je prica ko Galiba beskucnika. Prico Galib u kafani kako je bio (prosio) na zeljznickoj u ZenCi, kad ono naidje plavi voz. Izlaze generali, steru crveni tepih, izlazi Tito i Joka. Kako Tito ugleda Galiba odmah pravo k njemu. Za ruku, pa ga ljubi dva puta, pa ga pita sta ima (Galibe), kako si. I, veli Galib, kad se Tito sa njim isprica uvati se za novcanik. Izvadi dva “konja”, dvije crvene da casti Galiba. Kaze Galib: “Vidi, Tito, neb ti ja to uzo ni za zivu glavu. Fala ti ko bratu rodjenom, al nemoj, ostavi ti sebi da imas za puta”.

  3. Zasto omalovazavajte naklonost G. Putina Republici Srpskoj, i nenom predsedniku? Predsednik Putin je pomenuo i bombardovanje Srbije, ali nezna se za Kosovo. Kao ssto je rekao, nomoze biti veci Srbin od Srba. Zalosno je da “vodje” Srbije od 2000 g. uturkuju se da zadovolje mocne strance, i njihove zahtjeve, na pogubnu stetu Sroskog Naroda.

    • Ништа је не омаложавам, само сматрам да по мени РС није приоритет у разговорима челника две земље, два колоса. Да су се сучелили око Србије, као Србије, онда то већ има значајнију тежину.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here