Путин забранио Јесењина, Мајаковског и Пушкина малолетницима због вулгарности

Поделите:

Путин је 2014. потписао Закон о вулгарности који забрањује продају књига малолетницима које имају вулгаран садржај, што подразумева и књиге Сергеја Јесењија, Јосифа Бродског, Владимира Мајаковског и других великих писаца и песника

Руски ученици не могу да купе књиге Јесењина, Мајаковског и Пушкина, јер се у њима налазе садржаји противни Закону о вулгарности који је Владимир Путин потписао 2014. године.

Радио слободна Европа преноси разговор са седамнаестогодишњом Алисом, која није у могућности да купи књиге које су јој потребне у школи.

Kњиге које садрже вулгарности умотане су у пластику, а продавци у књижарама нису у могућности да их отпакују и покажу малолетницима.

Путин је 2014. потписао Закон о вулгарности који забрањује продају књига малолетницима које имају вулгаран садржај, што подразумева и књиге Сергеја Јесењија, Јосифа Бродског, Владимира Мајаковског и других великих писаца и песника.

“Без обзира на закон, ја читам шта желим. Зашто би ми тако нешто било ускраћено као држављанки Руске Федерације?”, пита Алиса, иако закон налаже конфисковање таквих књига уколико их у књижарама продају малолетницима.

Такође, законом је предвиђено да радници који продају “означене” књиге особама млађим од 18 година могу платити казну и до 725 долара.

Наталија Kуншићкова, професорка књижевности у средњој школи, каже да ученицима не би требало ускраћивати право да проучавају неке од највећих писаца.

Да би то спречили, Алиси “означене” књиге купују родитељи, како би могла да их чита.

недељник

Поделите:

2 Коментари

  1. Богами, као старији, одушевљавам се Пушкином. Али бих и ја размишљао д ли бих својој деци купио и дозволио да читају његов “Тајни дневник” у коме се на свакој страници бар по пет пута спомиње “Божанство Пичка”, како то истиче велики Пушкин. Мени не смета, ја уживам да то читам, али нисам сигуран да ли бих и ја деци нудио такву литературу.

  2. dakle Puškin je u mladosti bio Piculin……
    možda čak i Jesenjin a izgleda i Majakovski volio da zavuče glavu pod suknju????
    da su znali da će da ih zabrane samo bi pisali o Glavoju Buzdovanoviću Prostati hahahahahahaha
    božanstvu Ajfelovog tornja i krivog tornja u Pizzi

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here