Радикали упозоравају: Државна граница не сме на арбитражу!

Поделите:

Од 2002. године до данас званичници Хрватске постављају питање границе на Дунаву између Републике Србије и Хрватске. Ради се о 145 километара границе, односно 11.000 хектара земљишта које катастарски припада општинама Апатин, Сомбор и Бачка Паланка.
– Српска радикална странка подсећа да је међународним прописима регулисано да се међудржавна граница утврђује средином пловне реке и да са аспекта међународног права граница на Дунаву није и не може бити спорна – наведено је у саопштењу.

Српски радикали упозоравају представнике режима да не помишљају да се спор са Хрватском  решава на међународној арбитражи јер је исход такве арбитраже унапред познат и био би на штету Србије.

– С обзиром да је решавање питања границе услов за улазак Србије у Европску унију представници Србије морају се одрећи уласка у Европску унију зарад целовитости државне територије – истичу радикали и наглашавају да су у Европској унији сконцентрисани сви српски непријатељи и да је Србија увек трпела штету када су се нека  спорна питања решавала на међународном нивоу.

Правда

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here