Radikali upozoravaju: Državna granica ne sme na arbitražu!

Podelite:

Od 2002. godine do danas zvaničnici Hrvatske postavljaju pitanje granice na Dunavu između Republike Srbije i Hrvatske. Radi se o 145 kilometara granice, odnosno 11.000 hektara zemljišta koje katastarski pripada opštinama Apatin, Sombor i Bačka Palanka.
– Srpska radikalna stranka podseća da je međunarodnim propisima regulisano da se međudržavna granica utvrđuje sredinom plovne reke i da sa aspekta međunarodnog prava granica na Dunavu nije i ne može biti sporna – navedeno je u saopštenju.

Srpski radikali upozoravaju predstavnike režima da ne pomišljaju da se spor sa Hrvatskom  rešava na međunarodnoj arbitraži jer je ishod takve arbitraže unapred poznat i bio bi na štetu Srbije.

– S obzirom da je rešavanje pitanja granice uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju predstavnici Srbije moraju se odreći ulaska u Evropsku uniju zarad celovitosti državne teritorije – ističu radikali i naglašavaju da su u Evropskoj uniji skoncentrisani svi srpski neprijatelji i da je Srbija uvek trpela štetu kada su se neka  sporna pitanja rešavala na međunarodnom nivou.

Pravda

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here