РАДИО БЕОГРАД 2 НА „МОKРАЊЧЕВИМ ДАНИМА”

Поделите:

 

Овогодишњи, 53. фестивал „Мокрањчеви дани” у Неготину, једна од најстаријих и најугледнијих музичких манифестација у Србији, на три своја програма обележиће 60. годишњицу постојања Радио Београда 2.

У недељу, 16. септембра у 14 часова у Мокрању, родном месту Стевана Стојановића Мокрањца, у част 60 година Радио Београда 2, на програму је концерт „Нити традиције”, на коме наступају Стефан Радовановић (добитник награде „Од злата јабука”, за најизворније музицирање на 30. Сабору фрулаша Србије у Прислоници), KУД Мокрањац из Мокрања и KУД Стеван Мокрањац из Неготина.
У оквиру трибине „Радионица звука”, према истоименој серији Драмског програма Радио Београда, у Мокрањчевој родној кући у Неготину биће представљена два радиофонска остварења.
У уторак, 18. септембра у 12х, на програму је је радиофонска поема Иване Стефановић „Велики камен” (награда Приx Италиа, 2017), о којој ће поред ауторке говорити и музиколошкиња Ана Kотевска.
Последњег дана фестивала, у петак 21. септембра, биће представљено и остварење „Студеница – Двери Светог Саве” ауторке Тање Радујевић Сусе, о коме ће, осим ауторке, говорити Предраг Стаменковић, уредник „Радионице звука”.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here