Радио сам за ЦИА и носио паре Ђинђићу и Батићу!

Поделите:

Радио сам за ЦИА и носио пуне џакове пара Зорану Ђинђићу и Владану Батићу – овим речима један од организатора петооктобарских промена Александар Стефановић, један од најближих сарадника Владана Батића, 17 година касније открива своју истину о 5. октобру и времену после преврата.

– ЦИА је била носилац те идеје, а ја сам радио за њих и доносио упакован новац за њену реализацију онима који су бирани да је обистине, између осталих Зорану Ђинђићу и другим лидерима ДОС – испричао је Стефановић у емисији на телевизији РАС, коју је водио Ратко Дмитровић.

Стефановић познат по надимку Аца Четник био је уз Војислава Шешеља један од оснивача Српске радикалне странке, а затим је напустио земљу и тада је, каже, почео да ради за америчку обавештајну службу. У време 5. октобра био је сарадник лидера ДХСС Владана Батића, једног од челника ДОС.

– Прво је са мном контактирао генерал Мајк Џексон, који је тада био командант Kфора, а касније сам дошао у америчку амбасаду у Сарајеву и ту сам упознао Американку хрватског порекла Дубравку Матић. Она ми је надаље била претпостављени – прича Стефановић.

По њиховом налогу, како каже, прибављао је информације и радио психолошке профиле чланова опозиције у Србији, све са једним циљем – да се сруши режим Слободана Милошевића.

Тако се прикључио ДОС и постао један од најближих људи бившег министра Владана Батића.

– Kад су први пут министри са Зораном дошли у Владу, био сам са њима и Зоран ми је тад показао празну касу. Отишао сам право у Kомерцијалну банку и од директора Љубе Михајловића добио џак пара. Он ми је лично паре ставио у гепек и однео сам их Ђинђићу. По џак пара отишао сам и код Богољуба Kарића. Kасније су ту улогу преузели сурчински криминалци, који су из тих џакова више узимали себи него што су давали њима – наводи Стефановић шокантне податке.
Дугогодишњи агент ЦИА открива и да га је управо Ђинђић поставио да мотри на Батићеве „брзе руке“…

– Kад га је поставио за министра правде, Зоран ми је рекао пред њим: „Батић је министар правде, а ти си задужен да водиш рачуна да не краде.“ Мене је било срамота, док је Батић само сагнуо главу. Никад га нисам цинкарио, чак сам му неке послове набацио, иако сам сведок да је Батић приграбио огромна средства укидањем пресуда и сличним махинацијама – посведочио је Стефановић. Ј. Ј.

Стефановић тврди да је престао да ради за ЦИА након атентата на Ђинђића.

– Хтели су да ме баце са петог спрата хотела у Бечу кад је Зоран убијен, а они ме питали шта мислим. Рекао сам да ми то личи на њихов рукопис, тада су они рекли да прекидају сваки контакт са мном и да неће више да чују за мене. Иза његовог убиства директно они стоје.

Извор: Република.рс

Поделите:

2 Коментари

 1. А мени рекли да су то поштени људи, побожни, прави српски домаћини.
  Јел могуће да су такви Коштуница, Ђинђић, Мићуновић…
  Ма неверујем, то НАТО лобисти нас мрзе па тако причају о нашим великанима.
  Па они су нас и бомбардовали за наше добро, само ми то никако да разумемо.

  Па ево сада подижу споменик Ђинђићу.
  Ако је ово тачно ми морамо да подигнемо споменик и осталима из сурчинског клана.
  Спасојевићу, Лукићу, Легији, Јовановићу, Чеди Беломе…па тамо има и цела плејада веселих цура.
  Где толико мермера да нађемо, опет нам треба ГолиОток.

 2. Шта рећи – чак и да је тако било (Аца Четник је много познато име са почетка 90.их…) свака им част – и они заје*али ЦИУ, хаха. А сазнадосмо и да српска ДБ ради за ЦИУ – убише Ђинђића.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here