Радници у свим поштама ОБУСТАВИЛИ РАД на сат времена

Поделите:

Запослени у свим поштама данас су од 8 до 9 сати обуставили рад и у поштама ниједна услуга не може да се обави у овом периоду

Kако сазнајемо, радници ЈП Пошта Србије на овај корак су се одлучили након суспензије 47 радника због тога што су приликом протеста у Новом Саду и Београду блокирали дистрибутивне поштанске центре.

Радници пошти рекли су за “Блиц” да ће свој рад на сат времена обустављати сваког дана до 20. новембра уколико се суспендовани радници не врате на своја радна места.

Запослени у Пости протестују већ више од две недеље испред дистрибутивних поштанских центара тражећи побољшање материјалног положаја, односно повећање зарада и исплате зараде из добити.

Такође траже забрану запошљавања новозапослених на систематизована радна места са решењима о привремено-повременим пословима.

Запослени траже и разрешење в.д директорке Поште Србије Мире Петровић и што хитнији избор директора на основу већ спроведеног конкурса, затим разрешење председника и чланова Надзорног одбора и утврђивање одговорност представника пословодства због притисака и претњи запосленима и синдикалним активистима.Запослени траже и разрешење в.д директорке Поште Србије Мире Петровић и што хитнији избор директора на основу већ спроведеног конкурса, затим разрешење председника и чланова Надзорног одбора и утврђивање одговорност представника пословодства због притисака и претњи запосленима и синдикалним активистима.

 

 

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here