Радончић поручио Изетбеговићу да рата неће бити

Поделите:

Желим да уверим грађане, наше младе људе који напуштају БиХ у огромном броју: нема новог рата. Ради се о препадању људи, као када је рађено на ревизији тужбе против Србије за геноцид, као кад је рађено и око многих других ствари”, рекао Фахрудин Радончић

САРАЈЕВО – Председник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић поручио је у Мостару, након састанка са лидером ХДЗ БиХ и чланом Председништва Драганом Човићем, да жели да увери Бошњаке и Хрвате, повратнике у Републици Српској, да новог рата неће бити.

„Желим да уверим грађане, наше младе људе који напуштају БиХ у огромном броју: нема новог рата. Ради се о препадању људи, као када је рађено на ревизији тужбе против Србије за геноцид, као кад је рађено и око многих других ствари”, рекао је Радончић и поручио:

„Ви морате знати да су то неодговорне изјаве које највише штете наносе људима који желе да живе у БиХ”, поручио је Радончић, пренео је сарајевски Дневни аваз.

Реагујући на наводе бошњачког члана Председништва БиХ у интевјуу Дојче велеу, Радончић је рекао да није само то што је о Косову рекао проблем, већ је више спорно то што је рекао да је спреман за рат.

Изетбеговић је, наиме, у том интервјуу говорио о будућности БиХ и односу са РС, рекавши да је спреман и на рат, односно, најгори могући сценарио, да би одбранио територијални интегритет БиХ.

Такође, рекао је и да се нада да ће БиХ признати Косово.

Радончић је бошњачког члана Председништва БиХ назвао кукавицом, те додао:.

„Врло одговорно кажем да је (Изетбеговић) кукавица. Он је током рата био у трезору Централне банке, где му атомска бомба ништа није могла. Сва његова породица, супруга, сестре, зетови били су у иностранству и бавили се такозваном логистиком и сва њихова деца. Ја сам изгубио три најужа члана породице и један је био рањен”, прецизирао је Радончић.

Према његовим речима, лако је позивати на рат до задње капи туђе крви.

„То што је он рекао је ужасна штета према Бошњацима. Ми смо највећа жртва рата и страшан је харам према Бошњацима нас претварати у ратнички фактор. Према томе, он је намерно ово рекао да би изазвао хаос и скренуо пажњу због опште мржње према њему и његовој супрузи која постоји у бошњачком корпусу”, рекао је Радончић, пише „Аваз”, преноси Танјуг.

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here