„Радуловић држи страначке паре, хоће да му будем фикус“

Поделите:

Бивши председник Доста је било већ шест месеци, од када сам изабран за председника странке одбија да ми преда управљање финансијама.

Због тога смо ушли у жесток сукоб, који траје месецима…, каже у изјави за Данас Бранислав Михајловић, председник Доста је било, у оцени иницијативе за његову смену, коју је покренула заменица председника ЂБ, Бранка Стаменковић.

Бранка Стаменковић је покренула је иницијативу за гласање о поверењу председнику ЂБ, Браниславу Михајловићу због нарушавања Статута, вредности и принципа ЂБ, прекорачења овлашћења и нарушавања угледа странке, објављено је на сајту ЂБ. Иницијативу заменице председника подржало је 15 од 24 члана Главног одбора ЂБ. Народним посланицима и члановима Главног одбора ЂБ Саши Радуловићу, Ратку Јанкову, Јасмини Николић и Ани Стевановић није ни понуђено да потпишу иницијативу, као ни Војину Биљићу председнику Статутарне комисије.

Бранислав Михајловић истиче за Данас да је након кулминације заоштреног односа са бившим председником почело преслојавање у странци одакле је и кренула ова иницијатива за његовом сменом.

– Знате како то иде… Знају људи где су паре а где нису, па су неки у складу са тим знањем кренули да се групишу на једној или другој страни. Након што сам у априлу месецу, после катастрофалних изборних резултата изабран за председника, отишао сам на примопредају дужности код Саше Радуловића. Све је било у реду док нисмо стигли до управљања парама. Ту је он рекао – стоп. – истиче председник ЂБ за Данас.

Он додаје да Шест месеци тражи финансијски извештај из службе странке у којој, истиче он, ради Радуловићева супруга, али да добија одговор да у тој служби имају пуно посла и да не могу да стигну да му га доставе.

– Радуловић хоће да му будем фикус, али ја то нећу – напомиње саговорник нашег листа.

На сајту ЂБ пише да, након што се, сходно прописаној процедури, Статутарна комисија изјасни о формалној уредности иницијативе, у складу са Статутом ЂБ, Главни одбор ће одлучити о сазивању ванредне Скупштине на којој ће се о иницијативи гласати. За изгласавање неповерења председнику потребна је двотрећинска подршка чланова Скупштине ЂБ.

Danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here