Радуловић: Јанковић калкулише, хоће у колону са ДС и СДС

Поделите:

Договори међу опозицијом за београдске изборе не постоје, рекао је у интервјуу за Блиц лидер покрета Доста је било Саша Радуловић и додао да Саша Јанковић и Вук Јеремић и даље калкулишу. Према његовим речима, Јанковић одбија тројни састанак и жели да направи једну колону са Тадићем и Шутановцем.

На питање да ли су о градским изборима разговарали с Јеремићем, Шутановцем или с Јанковићем, Радуловић је рекао да разговори о договору за Београд не постоје.

“Осим нашег, уопште није било покушаја да се покрену. Јавност ово мора да зна. Ја сам покушао да их покренем. Иницирао сам два састанка са Сашом Јанковићем, последњи пут пре месец дана, и један састанак са Вуком Јеремићем. Они и даље калкулишу и још нису одлучили шта хоће”, рекао је Радуловић.

Према његовим речима, Саша Јанковић одбија тројни састанак, а Радуловићу је рекао да би да направи једну колону са Борисом Тадићем, председником Социјалдемократске странке и Драганом Шутановцем, лидером Демократске странке. Јанковић, каже Радуловић, не жели у колону са Новом странком Зорана Живковића.

“А ми сви други да будемо у другој колони, шта год то значило. Рекао сам му да је то погрешно и да ЂБ неће учествовати у таквим скаламеријама”, рекао је Радуловић.

Први човек ЂБ каже да тај покрет није спреман да чека оваква позиционирања и није спреман да на себе преузме терет некога ко води рачуна о друштвеном интересу победе на изборима против СНС.

“Ако и када Јанковић одлучи да жели разговоре, ми смо спремни за те разговоре. Наша врата су отворена. Али их више нећемо иницирати. Време је да сви стану иза својих калкулација и одлука и јавно их саопште”, истакао је Радуловић.

Доста је било самостално ће изаћи на београдске изборе, а покрет је припремио стратегију у 20 тачака, рекао је Радуловић.

“За било какав озбиљан разговор о сарадњи за београдске или било које друге изборе релевантни политички актери би морали да истакну своје принципе, програм и људе. То је предуслов дијалога”, рекао је он.

Београдски одбор ЂБ је одлучио да спроведе унутарстраначке изборе за првог на листи за изборе у Београду.

“Београдски избори нису избори за градоначелника. На тим изборима се бирају одборници у Скупштини Града, који ће онда бирати градоначелника. Први на листи ЂБ ће уједно бити наш кандидат за градоначелника уколико се формира опозициона владајућа већина”, рекао је он.

ФоНет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here