Радун: Несхватљиво је да појединци навијају против Србије

Поделите:

После објављених сазнања да Немци озбиљно размишљају о томе да у нашој земљи отворе фабрику, ТВ Н1 је брже-боље направила скандалозан прилог пун лажних конструкција, а којим покушава да саботира посао века!

У прилогу, који је у среду и четвртак емитован у више информативних емисија, а потом је у форми текста објављен и на сајту, Ђиласови и Шолакови новинари отворено агитују против интереса Србије.

“И све би то било лепо да је извесно тачно, јер из управе ‘Фолксвагена’ за Н1 кажу да још ништа није одлучено (…) А видели смо, између осталог, у Београду и власника највеће немачке индустрије меса Kлеменса Тениса. И то је уједно и једино што смо од Тениса и видели – јер пре три године најављене фарме свиња, као ни инвестиције од 420 милиона евра, никада нису угледале светлост дана. Ако сличан исход буде и са немачким ауто-гигантом, макар остаје нада у њихове кинеске конкуренте и још амбициозније дугорочне планове”, иронично примећује новинарка Н1, која се потрудила да нађе и извесног Митка Василева из “Немачко-бугарске индустријско-трговинске коморе”, који је уверен да ће се ‘Фолксваген’ пре одлучити за Бугарску него за Србију:

– Бугарска је у предности, јер је чланица ЕУ, ситуација је мирна, економски односи су чудесни – закључио је Василев.

Аналитичар Бранко Радун каже да нема сумње да Немци, односно “Фолксваген”, бирају између Србије и Бугарске и да је Бугарска као чланица ЕУ можда у малој предности.

– Али то не би требало да буде повод некима за злонамерне коментаре, песимизам, иронију и цинизам. Несхватљиво је и жалосно да појединци не желе да њихова земља напредује и отворено навијају против Србије како би могли касније да кажу: ‘Ето, били смо у праву’. Све то заједно је јако, јако тужно – истиче Радун.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here