Radun: Neshvatljivo je da pojedinci navijaju protiv Srbije

Podelite:

Posle objavljenih saznanja da Nemci ozbiljno razmišljaju o tome da u našoj zemlji otvore fabriku, TV N1 je brže-bolje napravila skandalozan prilog pun lažnih konstrukcija, a kojim pokušava da sabotira posao veka!

U prilogu, koji je u sredu i četvrtak emitovan u više informativnih emisija, a potom je u formi teksta objavljen i na sajtu, Đilasovi i Šolakovi novinari otvoreno agituju protiv interesa Srbije.

“I sve bi to bilo lepo da je izvesno tačno, jer iz uprave ‘Folksvagena’ za N1 kažu da još ništa nije odlučeno (…) A videli smo, između ostalog, u Beogradu i vlasnika najveće nemačke industrije mesa Klemensa Tenisa. I to je ujedno i jedino što smo od Tenisa i videli – jer pre tri godine najavljene farme svinja, kao ni investicije od 420 miliona evra, nikada nisu ugledale svetlost dana. Ako sličan ishod bude i sa nemačkim auto-gigantom, makar ostaje nada u njihove kineske konkurente i još ambicioznije dugoročne planove”, ironično primećuje novinarka N1, koja se potrudila da nađe i izvesnog Mitka Vasileva iz “Nemačko-bugarske industrijsko-trgovinske komore”, koji je uveren da će se ‘Folksvagen’ pre odlučiti za Bugarsku nego za Srbiju:

– Bugarska je u prednosti, jer je članica EU, situacija je mirna, ekonomski odnosi su čudesni – zaključio je Vasilev.

Analitičar Branko Radun kaže da nema sumnje da Nemci, odnosno “Folksvagen”, biraju između Srbije i Bugarske i da je Bugarska kao članica EU možda u maloj prednosti.

– Ali to ne bi trebalo da bude povod nekima za zlonamerne komentare, pesimizam, ironiju i cinizam. Neshvatljivo je i žalosno da pojedinci ne žele da njihova zemlja napreduje i otvoreno navijaju protiv Srbije kako bi mogli kasnije da kažu: ‘Eto, bili smo u pravu’. Sve to zajedno je jako, jako tužno – ističe Radun.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here