Радун: Трампизам уједињен са републиканском причом је добитна комбинација

Поделите:

За многе Американце данашњи избори за Конгрес су готово референдумско питање за или против председника Трампа. У којој мери и на који начин ће данашњи избори утицати на даљу владавину Трампа у Америци? Какве су шансе републиканаца, а какве демократа?

Политички аналитичар Бранко Радун сматра да су много веће шансе да Трамп и републиканци победе, јер, како каже: Ову кампању активно гура председник Трамп.

– Трамп схвата да су ови избори од пресудног значаја за добијање другог мандата. Уколико би републиканци изгубили, њему лично би се смањиле шансе за други мандат. Зато се Трамп бори и за републиканце и за себе, као ни један председник до сада. Бори се за своју политичку опцију, обилази градове, прави велике митинге. Америка не познаје такав феномен. Он гађа бираче преко друштвених мрежа и митинга. И оно што је занимљиво јесте да је проширио подршку републиканцима. Сада за њих гласају и они Американци који су били апстиненти. Трампизам уједињен са републиканском причом је добитна комбинација. – објашњава Радун.

Заоштрена реторика на америчким изборима: По анектама побеђују демократе али су републиканци агилнији

Радун сматра да би губитком републиканских позиција у парламенту биле сужене  и Трампове позиције.

– Мада он има и опцију да иде “сам против свих” што би њему лично опет одговаралао. Суштина је да се он ипак бори за сигуран други мандат. Ово је на неки начин почетак кампање за његов други мандат.- закључује Радун.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here