Радун: Жута кућа није престала да ради!

Поделите:

Сали Бериша, бивши премијер и председник Албаније, објавио је да му је полицајац пријавио кријумчарење деце на граници између Kосова и Албаније ради трансплантације органа и затражио од њега да помогне како би спасао много деце. Бериша у својој драматичној објави дословно каже:

– Полицајац пријављује постојање организоване групе која кријумчари децу ради трансплантације унутрашњих органа! Позивам тужилаштво да покрене истрагу! – написао је он, а потом пренео садржај поруке коју је добио од полицајца.

– Господине Бериша, ја сам полицајац на граници код Kукеса. Можете спасти много деце. На граници Албаније и Kосова кријумчаре децу млађу од 18 година ради трансплантације органа. Фалсификованим изводима подмићују полицајце са 20.000 лека (око 150 евра). Досад је прокријумчарено деветоро деце која су киднапована у сиромашним селима. Молим те, обелодани и учини нешто – пренео је Бериша.

Наши саговорници нису изненађени подацима које је изнео бивши премијер Албаније и наводе да је то само својеврсна потврда постојања “жуте куће“ и свега што се са Србима дешавало 1999. године.

Милован Дрецун, председник скупштинског одбора за KиМ, каже и да је то велика опасност за све у региону.

– Мене то уопште не изненађује јер и Kосово и Албанију контролишу из сенке разне организоване криминалне групе и оне, изгледа, настављају да раде то што су радиле и над несрећиним Србима, које су киднаповале и којима су вађени органи. Постављају се озбиљна питања каква је то држава Албанија ако тај полицајац те случајеве не пријављује линијом хијерархије, него неком Бериши, који је истовремено предводник своје организоване криминалне групе на северу Албаније, која је најодговорнија за убацивање и терориста и наоружања 1989. на Kосово. Управо је тих година његово имање било центар тероризма и криминала – упозорава Дрецун за наш лист.

Слично мишљење има и политички аналитичар Бранко Радун.

– Бериша то сигурно не би објавио да није проверио и сигурно не би објавио да и сам не зна много о томе. Прича да Албанци отмају људе како би им вадили органе само је још једна потврда приче о киднапованим Србима ради вађења органа и “жутој кући”. Тај бизнис је очигледно настављен и то се Албанцима враћа као бумеранг јер та мафија сада отима или купује и децу. Овим је потврђена прича да се са трговином органима наставило и после рата – каже Радун.

Трифуновић: Звучи језиво и познато

Дарко Трифуновић, професор на Факултету безбедности, каже да му цела ова прича звучи “језиво познато“.

– Ово упозорење, нажалост, звучи ми врло реално и познато и ту се углавном, по мом мишљењу, ради о ромској деци. Ми имамо безброј неистражених таквих случајева, као што је, рецимо, било 1992. године, када је 200 ромске деце убијено у најстрашнијем маскару у Босни. Сви говоре о Сребреници, а нико да помене 1992. годину и 200 ромске деце која су убијена код села Сијаковац којој су вађени органи. То је најмонструознији злочин у Босни, то су урадили ти исти људи а никада нису одговарали. Ти који су то радили у Сијековцу 1992. су Албанци са Kосова који су били у хрватским јединицама – наводи он.

АЛО

Поделите:

2 Коментари

 1. ВАРДЪАРСКА ХРИСОВУЉА

  У царстъву побожне тишине, и строго заклоњено од очийу йавносту, йе на Свебалканском Сабору у Солуну дана 17.8.2017 год проглашен и васпостављен Етнархатъ – ЕКЪЛИСИЙАРХИЙА и МЕТОХИЙА.
  До зрелог часа она йе државно невидљива.
  Екълисийархийа и Метохийа йесте – наслийедник благочестиве, богољубиве, и благосиљайуће Византийске земље .
  У суштастъвено-духовенственом смислу йе — Войник Христов, Теократски Етнархатъ, Божийа Држава, Тврђава Истока и Нови Израиљ.
  Распростирање отечества нашег Етнархата Екълисийархийе и Метохийе йе – од Арарат планине (подножйе Кавказа) до и са Теодор Метохитъа (некадашњи Задар), од Висарионйе крайине (бивше Бихаћке) до и са Луганска, и од цийелог острва Кипар до међе Бйелорусийе. У Солуну йе за Етнарха,Предводника,и Првоустройиоца изабран – Йосифъ Захле, койи долази из Црне Горе.
  Њему су на Свебалканском Сабору предата найшира овлашћења – неприкосновеног царствуйушчегъ самодржавља.
  За привремену столицу назначено йе Скопље.
  Трайна прийестолница се послийе другог и коначног ослобожденийа Цариграда (Новог Йерусалима) сели – у њему.
  Тада слийеди потпуно ИСЦИЙЕЉЕЊЕ и ОЗДРАВЉЕЊЕ У СТАРОСТАВНОМ ОСВЙЕШТЪАНОМ ДУХУ Цариградъске патрийаршийе.
  Под њеним архипастирским жезлом и Христољубивим войинством се враћа – васцийели и Балкан и Мала Азийа, као и Кипар и Кийев (Други Йерусалим.).
  По сваку цийену се у ц й е л и н и востановљава старословенски, и древногрчки (понегдйе) йезик богослуженийа.
  Темељито йе преустройено кривично законодавство, и за найтежа недйела се малољетници сасвим изйедначавайу са одраслодобним починитељима – за чем слийеди убрзани поступак и найстрожийа казна !
  Промийењени су многобройни географски називи, као и имена мйесеца и войно-исполнитељских (полиц.) чинова.
  Новац ће бити – перпер.
  Екълисийархметохийски род се везуйе за вйеру праотаца нашийех.
  Екълисийархметохийски йезик йе утемељен на знатно пойачаной ћирилици , койа йе ЙЕДИНОДОЗВОЉЕНО, СВЕОБАВЕЗНО, СВУГДЙЕПРУИСУТНО, и СТРОГОИСКЉУЧИВО писмо у замљи, и прожет сав йе духом благословљеног старословенског йезика (34 гласа и 34 слова).
  Етнархатъ Екълисийархийа и Метохийа баштини Правовйерну вйеру т.й св.Православну Источну цркву или Ортодоксийу , дакле -прекрасно Хришћанство.
  Нове године су -14.1 и 14.9.
  Указуйемо да су : екуменизам и новотарийе у цркви , национализам у друштву и цркви (етнофилетизам), ново йугословенство, латиница, досељенички ток незваних уљеза из Африка и Азийе, глобализам, ЕУ/НАТО/ОУН итд. — отровно погибељне, неприйатељске и антихришћанске пойаве !
  СВИ ПУТОКАЗИ ЋЕ СТРИЙЕМИТИ КА НОВООСЛОБОЂЕНОМ КОНСТАНТИНОПОЉУ, И НЕБЕСКОМ ЙЕРУСАЛИМУ !!!

  ХРИΣТОΣ ПОСРИЙЕДИ НАС – ЙЕСТ И БУДЕТЪ

  Одсйек за Извйестийе

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here