Раковић: Ђукановић је у Црној Гори наметнуо концентрациони логор и довео државу на ивицу сукоба

Поделите:

Раковић је рекао да црногорски режим тражи подршку Хрвата и Албанаца, те да емитовање пјесме Марка Перковића Томпсона на јавном сервису Црне Горе на Дан побједе није случајно

Историчар Александар Раковић рекао је у Јутарњем програму РТРС-а да одлука Црне Горе да остави затвореним границе за Србију и Републику Српску представља сегрегацију српског народа у цјелини.

– Сегрегација против српског народа у Црној Гори проводи се већ неколико деценија, а сада се јавно испољава против свих Срба. Одлука није везана за епидемиолошку ситуацију јер на примјер Пољска, за чије грађане су дозволили улазак, има више заражених од броја који су они прописали, а грађанима Српске није дозвољен улазак иако Српска и БиХ имају мање обољелих на 100.000 становника – навео је Раковић.

Раковић је рекао да црногорски режим тражи подршку Хрвата и Албанаца, те да емитовање пјесме Марка Перковића Томпсона на јавном сервису Црне Горе на Дан побједе није случајно.

– Они стално Хрватима указују да су њихови партнери, али мислим да се Хрвати неће упуштати у непотребну авантуру против Срба у Црној Гори – сматра он.

Раковић је нагласио да Србија и Република Српска морају бити спремне да заштите Србе у Црној Гори и помогну им да остваре слободу јер је црногорска држава постала велика тамница народа.

– Ђукановић је у Црној Гори наметнуо концентрациони логор и довео читаву државу на ивицу сукоба – рекао је он

Раковић је истакао да је од јуче у туристичким агенцијама у Србији почело отказивање аранжмана за Црну Гору.

– Тако да ни оно мало Срба, око четири одсто, што је хтјело да љетује тамо, неће то учинити након ове одлуке – навео је Раковић.

Поделите:

1 коментар

  1. Ја мислим да им Мило показје колике су КУКАВИЦЕ. Један ситни олош, Мило, отпадник од својег народа, ЈАЧИ је од СРБА – е то је већ нешто. Он ће тамо понижавати Србе – некад су себе сматрали елитним Србима – и после своје смрти; и после Мила, Мило.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here