Raković: “Kad Milo krene na crkvu, tada kreće rat !”

Podelite:

Gost najnovijeg „Politikona“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je poznati istoričar dr. Aleksandar Raković. Reč je o intelektualcu iz „zabranjene četvorke“ kojoj je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Raković je, naime, trebao da govori na skupu posvećenom stogodišnjici pobede u prvom svetskom ratu, ali je, kako sam Raković svedoči, dojavom Srba iz crnogorske policije sprečeno njihovo hapšenje.
U vezi pomenutog događaja Raković ukazuje:“Kad pomislim šta mi se spremalo u CG, mogu da budem srećan što u CG policiji postoje pravdoljubivi ljudi, Srbi koji su sprečili da im Matija Bećković ili ja, koji smo bili zakazani na tim skupovima, padnemo šaka 5 ili 7 novembra na tivatskom aerodromu.“
Na pitanje voditelja da li je preterana kvalifikacija za Mila Đukanovića reći da je crnogorski Ante Pavelić i kao i kvalifikacija da je politika režima Mila Đukanovića prema Srbima u Crnoj Gori genocidna Raković kaže:“ U svakom slučaju je njihova namera da istrebe Srbe. Sad nisu više okolnosti kakve su bile tokom drugog svetskog rata da bi se istrebljivanje Srba izvšrilo na najmorbidnije načine, ali definitivno je da je cilj isti, a to je da Srba više ne bude. Crnogorski separatisti imaju nameru da istrebe Srbe. Njihova politika koju sada vode u Crnoj Gori je isto pravaško – frankovačka koliko je bila politika još od Ante Starčevića, Josipa Franka do Ante Pavelića pa čak i do Tuđmana. Možemo da izvučemo potpuni kontinuitet od Ante Starčevića do Mila Đukanovića“.
Na pitanje da li situacija može da eskalira Raković decidno dgovara:“Može da eskalira posebno kada dođe do napada na Crkvu. Dakle, ne kažem ako dođe, već kažem kada dođe, jer do napada na Crkvu će doći. Separatisti će usvojiti ovaj zakon o verskim slobodama, mislim da je to čak i ime tog zakona, nacionalizovaće imovinu Srpske Pravoslavne Crkve, a potom će tražiti način kako da realizuju taj njihov zakon. Kada se to dogodi onda će doći do sukoba između Srba i crnogorskih separatista, u to nemam nikakve sumnje. Sve ide u tom pravcu. Nažalost, strana crnogorskih separatista provocira sukob sa Srbima u Crnog Gori i verovatno u tome imaju podršku nekih struktura sa zapada, jer vidimo da ono što se dešava na KiM se takođe prelama na Crnu Goru.Našem narodu u Crnoj Gori moramo da pomognemo protiv segregacionističkog režima Mila Đukanovića.
Sa njima treba razgovarati potpuno otvoreno, bez ikakvih rukavica, jer oni će te rukavice shvatiti kao slabost, a pritom nisu ni zaslužili da bolje razgovaramo sa njima. Njihov identitet je nula. Nula.Tzv crnogorska nacija nema nikakav sadržaj i zbog toga se ovako obrušila na srpsku naciju u Crnoj Gori. Devedeset pet posto njihovog identiteta se zasniva na lažima, na podvalama.“
U emisiji se govorilo o poslednjim skandaloznim izjavama Nenada Čanka, Sulejmana Ugljanina i posledicama ovih izjava. Govorilo se i neverovatnoj pobedi Crvene Zvezde protiv Liverpula koja, po Rakovićevim rečima može biti simbol i vesnik i nekih mnogo važnijih, političkih pobeda.

HelmCast Produkcija

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here