Рано јутрос нападнуто неколико цркава и хотела, страхује се да има на стотине мртвих!

Поделите:

Иако за сада нема потврђених смрти, страхује се да би број погинулих могао да се мери стотинама, ако не и хиљадама.

Према најновијим информацијама, најмање 160 особа је погинуло, док је више од 360 повређено у експлозији у католичким црквама и хотелима у престоници Шри Ланке у престоници Kоломбу и другим деловима земље, јавља телевизија НЕWС 1СТ.

У неколико цркава и хотела у Kоломбу у Шри Ланки чуле су се експлозије, управо на дан када су хришћани почели прославу Ускрса, полиција је потврдила локалним медијима, а преноси Руссиа тодаy. Kако наводи ББЦ, ођекнуло је укупно шест експлозија.

Експлозије су се наводно догодиле током службе у црквама Светог Антонија у Kоломбу и Светог Себастијана у Негомбу. Према првим подацима, изгледа да су експлозије координисане, јер су се обе догодиле око 8.45 часова, по локалном времену.

Екплозија се наводно догодила и у хотелима “Шангри Ла” и “Kингсбурy”, извештавају локални медији.

Фотографије које су се појавиле на друштвеним мрежама, показују сву размеру хаоса и уништења у једној од цркава. Најмање 150 људи је наводно превезено у болнице.

Kако се види на снимку, од крова грађевине остала је само конструкција, а на клупама су видљиве крхотине. Иако постоји страх да би и кров могао да се уруши, на снимку се виде људи који су и даље унутар цркве.

Иако за сада нема потврђених смрти, страхује се да би број погинулих могао да се мери стотинама, ако не и хиљадама, наводе из полиције. За сада ниједна организација није преузела одговорност за нападе.

Kако наводи АФП, цитирајући једног званичника болнице у Kоломбу, најмање 80 особа је повређено.

– 80 људи је за сада примљено, а очекујемо их још – рекао је званичник за АФП, а преноси Спутник.

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here