РАСИМ: Шешеља Зукорлић платио да ме напада! ШЕШЕЉ: Љајић шверцује са Шиптарима!

Поделите:

Шешељеви напади на мене су његова политичко-финансијска акција са Зукорлићем, тврди Љајић. Лидер СРС позива полицију да истражи Љајићеве сумњиве послове
Потпредседник Владе Србије Расим Љајић тврди да је лидер СРС Војислав Шешељ узео новац од Муамера Зукорлића да га напада у Скупштини Србије!

Љајић каже да је шеф радикала од Зукорлића масно наплатио то што га је у парламенту оптужио као ‘највећег нарко-дилера у Србији’. Шешељ, на другој страни, одговара да му не пада на памет да повуче своје речи и истиче да би Љајићу било паметније да објасни шта то шверцује са Шиптарима са Kосова и из Албаније.

‘Kристално јасно’

Министар Љајић наглашава да га је на почетку изненадио Шешељев напад, али да је сада све више него кристално јасно.

– Прво сам помислио да су ти напади део неке шире приче. Сада ми је више него јасно да је то само политичко-финансијска акција Шешеља и Зукорлића. Одакле сада та љубав између њих двојице? Шта ја могу да предузмем против Шешеља? Шта он може да изгуби у овом рату са мном? Сви су навикли да Шешељ у медијима свима товари блато у лице, а мени то апсолутно не треба. Он може само да добије, а ја могу да изгубим, без обзира на изјаве председника Александра Вучића, Небојше Стефановића и свих осталих… – рекао је Љајић у интервјуу за “Недељник”, додајући ипак да се не каје што је Шешељу помогао док је био у Хагу и да би учинио опет исто.

Рекао сам Вучићу да не желим у Владу
Расим Љајић је рекао да лично није желео да уђе у Владу 2012. године, али ни касније када је Вучић постао премијер.

– Ишао сам код Вучића и рекао му да бих волео да не будем део Владе, него да предложим неког из странке. Рекао је да треба још неки озбиљни послови да се заврше и да су потребна јака имена. И колико год ово била истина, знам да ће људи тешко да поверују. А да ли сам уморан од учешћа у власти? Апсолутно јесам, али надам се да нећу још дуго бити у Влади и да ћу некима то да скинем са дневног реда – додао је Љајић.

Војислав Шешељ, упитан да прокоментарише ове наводе, на другој страни наглашава да је Љајић обична лажовчина и криминалац.

– Све што се дешава у Љајићевим односима заснива се на новцу. Требало би питати полицију колико пута је интервенисао због шлепера и шверцовања робе преко административне линије са Kосовом. Љајић је много пута лично звао шефове полиције да обуставе поступке. Питање је колико пута му је прогледано кроз прсте, како њему тако и члановима његовог мафијашког миљеа – каже Шешељ.

Надлежни да реагују

На другој страни, лидер Странке правде и помирења Муамер Зукорлић позива Љајића да докаже своје оптужбе.

– Оптужбе које износи показују како он функционише. Kод Љајића се све плаћа и купује. Он тврди да је све изречено у Скупштини на његов рачун наручено, а уствари говори бесмислице. Рекао је да, ако се нешто докаже од оптужби, неће више бити министар. Не! Уколико се докаже да је радио противзаконито, треба да заврши у затвору! Доста је био заштићена врста. Имам сазнања о Љајићу, али нисам дужан да их износим. Међутим, то ћу учинити ако се и даље буде заташкавало. Нови Пазар је мало место, свако зна шта је ко јео, а зна се и ко шта ради. Зна се чији камиони пролазе без провере, а реч је о камионима најближих Љајићевих сарадника и чланова његове породице. Позивам надлежне органе да то испитају… – закључује Зукорлић.

 

Информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here