Раскол у Дверима!

Поделите:

Како сазнајемо из поузданих извора, седница Главног одбора покрета Двери протекла је у тоталном хаосу, уз бројне компромитујуће оптужбе на рачун председника покрета Бошка Обрадовића, а завршила се расколом унутар покрета.

Затворена седница Главног одбора покрета Двери текла је катастрофално већ од свог почетка.

Најпре је од 107 чланова једва половина била присутна, па је кворум за длаку испуњен. Потом је уследила серија оставки обласних руководилаца који су своје одлуке аргументовали корупцијом и финансијским малверзацијама у врху странке. Међу њима су Александар Ранђеловић из Власотинца, Србољуб Мицкић из Параћина и Југослав Кипријановић који је поднео оставку на место члана председништва странке, задржавши функцију директора информативне службе покрета Двери.

Након тога, чланови Главног одбора су одбили Бошков захтев о куповини новог службеног аутомобила у вредности од двадесетак хиљада евра. Низ одборника је критиковао самовољу и бахате наступе Бошка Обрадовића којим је углед покрета нарушен.

Ипак, врхунац је било обраћање члана председништва Двери и председника градског одбора овог покрета за Београд, Срђана Нога. Он је отпужио Обрадовића за сарадњу са Американцима, сорошевским невладиним организацијама и прозападним странкама попут ЛДП-а и ДС-а. Са овим оптужбама се сложио велики број присутних одборника, а изнет је и став да је Обрадовић уплитањем у туђе политичке скупове и протесте довео покрет до тачке у којој више није у стању да самостално организује скуп већег обима. Ного је изјавио и да Обрадовић својом самовољом омета нормалан рад београдског одбора Двери.

Састанак главног одбора завршио се поделом на две струје – ону лојалну Бошку Обрадовићу и ону која је подржала критике Срђана Нога, оптуживши Обрадовића да је странку повео путем сарадње са проамеричким странкама и покретима.

 

Говори Србија

Поделите:

2 Коментари

 1. ma da sigurno je Obradović sarađivao sa Sorošom i Amerikancima..
  čita New York Times na orginal Engleskom i pije Coca Colu to mora da je znak…..
  a u poslednje vreme konzumira i Hamburgere u Beogradskom McDonaldsu……
  mora Ilija Čvorović da preduzme određene mere protiv toga….
  da mu zabrani da se vozi autom i da ga natera da pije domaću prepečenicu,krka prasetinu i oblande kod Ere u Meljaku……
  nema druge nego da se ta Amerika jednom nauči redu i zakonu.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here