Рашковић Ивић: Војска Kосова формирана уз помоћ великих сила

Поделите:

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да косовски Албанци нису сами усвојили законе о трансформацији Безбедносних снага у Оружане снаге, већ, како је рекла, уз помоћ великих сила.

Рашковић Ивић је у саопштењу навела да су тиме “поткопали Резолуцију 1244, Уједињене Нације и међународно право”.

“Српска листа представља највећу срамоту по српски народ на Kосову. Листа је требало да изађе како из Владе, тако и из парламента. Формирање војске Kосова је терористички акт и требало је да покажу да не желе да буду део сепаратиста и терористичке организације”, казала је Рашковић Ивић.

Она је упитала зашто је председник Србије Александар Вучић данас у копненој зони безбедности и шта ради тамо.

“Зашто, председниче, нисте сазвали ванредну седницу Скупштине Србије која би била посвећена дешавањима на Kосову”, упитала је она и додала да је “идеалан тренутак да се постигне консензус у друштву око наредних корака које ће Београд предузети”.

Додала је и да је косовско друштво у предности у односу на српско јер “они знају какав је редослед потеза њихових званичника”.

Скупштина Kосова је на данашњој седници усвојила три закона који обезбеђују трансформацију БСK у Оружане снаге Kосова без промене имена.

Beta

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here