РАСПОП МИРАШ ПРЕТИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Ако се не примени Закон о слободи вероисповести БИЋЕ ГРАЂАНСКОГ РАТА У ЦРНОЈ ГОРИ!

Поделите:

Митрополит непризнате Црногорске православне цркве Михаило рекао је да у Црној Гори лако може доћи до грађанског рата, уз оцену “да су Срби реметилачки фактор на Балкану и да би требало мало да се спусте на земљу, јер више нема велике Србије”.

Гостујући на загребачкој телевизији З1, он је рекао да је новац Српске православне цркве, извучен из Црне Горе, коришћен за финансирање бега српских ратних злочинаца од Хашког суда. Према његовим речима, неки од њих су се скривали у манастирима под управом СПЦ у Црној Гори, па чак и у Острогу.

Коментаришући Закон о слободи вероисповести, он је казао да је црквена имовина власништво црногорске државе, којој се сада враћа.

Говорећи о дешавањима у Сребреници, Михаило је казао да је то био “стопостони геноцид”, али мањи од геноцида који је Србија урадила у Црној Гори 1918. и 1920. године.

“Да не мисле ту имовину да дају на коришћење Црногорској православној цркви, не би је ни враћали. Од 600 цркава и манастира ми немамо ниједну, све је окупирала српска црква, којој и није стало до цркава и манастира, већ до рушења власти у Црној Гори”, оценио је Михаило.

Додао је да би у Црној Гори лако могло доћи до грађанског рата ако одредбе тог закона не би биле примењене.

“За Српску православну цркву Црна Гора није држава, већ српска покрајина, а Црногорци су Срби, али ту су се преварили” поручио је Михаило.

Он је оспорио и недавну прославу 800. годишњице аутокефалности Српске православне цркве, рекавши да то није истина.

“Српска православна црква постоји, постоје и верујући људи, али без томоса, кога нема до Берлинског конгреса. Касније је добила други томос и присајединила Црну Гору и остале православне цркве у једну и за то је платила цариградском патријарху милион и по златних швајцарских франака”, рекао је Михаило.

Хрватској је на крају поручио да и она има право да формира Хрватску православну цркву. “То решава држава Хрватска. Она на то има политичко право”, рекао је Михаило.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here