Распопу Мирашу свеједно хоће ли водити “цркву” или пекару?

Поделите:

За такве се у брдима говорило: “поаветао”, кратко и јасно, све што се о њима ваљало знати збирало се у тој једној- јединој речи.

Но, од “аветних” се није бежало, нису се мршкали с прага, село их је чувало и помагало, јер нису сироти криви што су “аветни”, једноставно су се мимоишли с разумом и памећу али им душе мањкало није.

Е, с тога би грехота било тебе назвати аветним, мој Мираше Дедеићу, јер у теби ни памети, ни разума, а нарочито не душе. Ништа до седе косе и браде баш као натакнуте на бундеву, и то ону лудару, с тим што се најискреније извињавам бундевама што их вређам поредећи их с тобом, но…

Ти си, часна старино (а частан си колико су и Комови равни)- “помирашио”, начисто, и ту не помаже ни вода с Корита Иванова, ни љекари, ни травари, већ специјализоване институције затвореног типа, баш као та твоја киоск “ЦПЦ”, с тим што си неким чудом у отвореном оделењу исте уместо да ти се “мантија” копча на леђима и да ти “олтар” буде тапациран да се где не повредиш кад ти што падне на ум- па умом посред зида…

Велиш, “помирашени” старче како тој твојој институцији мањка “свештенства”, па су католици и протестанти добродошли да “богослуже” док ти не приспе још дијагностикованог “клера”.

Дакле, у “православној” цркви да служе сви осим православаца, па шта год на крају да испадне- ваљаће?!

Можда теби као терапија, можда овима што ти надзиру опоравак (џаба им било работе), али како то да објасниш онима што те следе, и како они да објасне себи где те то и у шта следе, без у лудило, пародон, “мирашење”, што је, факат, горе од лудила?!

Без увреде, браћо и сестре, али ако следите овог “духовног” оца можда вам је боље да пробате с каквим псом луталицом, следећи њега даље ћете стићи, верујте, а више ћете о љубави, вери верности и врлини научити од мучене луталице неголи од нелеченог “духовника”, тачније- душевника!

Видите ли, аман, да је тој седобрадој лудари све једно хоће ли водити “цркву” или пекару?

Једнако је њему и нафора и погачица с чварцима, “причешћује” помирашени без разлике, а о славама свети све од водице до пива, газираних сокова и узорака за уринокултуру, ако је коме преша..?

Поврх свега, помирашена битанга вели да је онај ђавољи накот од Алојзија Степинца био врли човек и бискуп… Ако је од помирашеног- много је!

Није то више ни за лечење већ за робију и то без права на помиловање!

Коме је Јасеновац, Градишка, Јастребарско (једини концентрациони логор за децу на свету)- добар, тај је крвик и крволок све да капи крви на рукама нема!

Понављам, ако вам је “духовни” вођа звер која велича Степинца, монструма који је благословио јаме, каме, “србосјеке”, крематоријуме, маљеве, силовања и клања трудница, девојчица од пет- шест година…нисте ви, браћо и сестре у муци, већ сте мука сама!

За Мираша помирашеног је касно, медицина не исправи што еволуција нагрди, но ви спасавајте душе, враћајте се вери и богомољама заветним, ова ће вас биза проклети довека!

Није то вера што вам нуди но вас од вере одвраћа!

Не називајте звер “владиком”, не целивајте руку нечастивом, не исписујте себе из људи, братски вас кумим и молим!

Нема њему лека јер га не иште, но не будите и ви део те болести, преклињем вас!

Коме је “свештеник” свако око кога се може обмотати чаршав ко “мантија”, и коме су Степинчева дела велика- тај је огањ пакла у којем ћете нестати убеђени да горите воштаницу!
Нека њему “цркве”, пекаре и млекаре, но не дајте да вас везује и поткива “проповедајући” како вас враћа вери правоверној.

Нека њега, нек нестане у лудилу ко копрена, но ви се, браћо и сестре, вратите олтарима где сте крштавани.

Чекају вас с милошћу и песмом, чувају вам душе, чувају вам образа, чувају вам потомке да вас могу познати ко људе…
Мираш је ко и свака зараза- проћи ће ако не дозволите да се прошири, неће ни трага ни спомена о њему остати.

Место вам је тамо где вам трагови осташе, чекају вас, радују вам се, не дозволите да приповедају о људима што су их ко сирочад оставила да се довека потуцају…

IN4S.NET

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here