„Ратна зона“: Хамбург у пламену, оклопна возила свуда (ВИДЕО)

Поделите:

Хамбуршка полиција затражила је помоћ колега из других делова Немачке како би обуздала насиље које прати самит Г20.

Према снимцима који круже на интернету, Хамбург се претворио у ратну зону, демонстранти се сукобљавају са полицијом, пале аутомобиле, густ црни дим се надвија над градом којим пролазе оклопна возила.

„Шпигл онлајн“ пренео је вест о оклопним возилима Бундесвера на улицама Хамбурга према Алтони.

Kако јављају, у Центру за медије им је речено да се оклопна возила само премештају из једне касарне у другу. Портпаролка је нагласила како се не ради о кризној ситуацији. „Шпигл“ јавља када се возила Бундесвера превозе јер, иако је полиција задужена за сигурност Г20 самита, војска служи као додатна подршка. Сам град Хамбург, наводе, послао је 40 захтева за помоћ.

Полиција је потврдила да је хитно затражила појачања због многих „недела“ широм Хамбруга. Повређено је више од 150 полицајаца. Ухапшено је 45 особа.

Демонстранти су напали полицијску станицу у четврти Алтона, запалили полицијска патролна возила и бацали запаљива средства у близини железничке станице, након чега је полиција упутила упозорење грађанима да избегавају то подручје и држе се подаље од демонстраната.

Из полиције су додали да су демонстранти њихове службенике, осим запаљивим средствим,а напали и металним шипкама. Између осталог, неко је испалио и сигналну ракету према полицијском хеликоптеру, која је летелицу тек замало промашила, чиме је избегнута несрећа.

У сукобима са полицијом у Хамбургу тешко је повређено 11 демонстраната након што су пали са зида, саопштила је ватрогасна служба у том граду.

Kако се наводи у саопштењу, неки од демонстраната пали су са висине од четири метра услед чега су задобили тешке повреде, преноси АП.

 

 

Вести

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here