Развојни пут хумористе: Од портира до тајкуна – станови у вредности преко милион евра

Поделите:

Хумориста и водитељ Иван Ивановић, који воли лажно да се представља као новинар, у ствари је тајкун. Бар ако је судити по томе што његове три некретнине (за које се зна), две у Београду и једна у Ровињу, вреде милион евра.

Истовремено, а о томе је Српски телеграф недавно писао, Ивановић се хвали да не плаћа рачуне и пореске обавезе. Наш лист објавио је и доказе да су му обавезе чак 35 пута за четири године наплаћиване преко извршитеља.

Уз стан у којем живи, Ивановић у Београду има још један, а према изводу из информационог система катастра, на објекат у једној од централних улица на Врачару (који се не води на њега), стављена је хипотека да би било обезбеђено потраживање Рајфајзен банке у износу од 403.000 евра. По тој суми се види о коликим вредностима је реч и да је процена да Ивановићеве некретнине вреде милион евра можда чак и скромна.

Ивановић се, иначе, често хвали луксузом и раскошним животом. Тако на друштвене мреже качи слике с брода, а не либи се ни да позира поред скупоценог аутомобила.

О томе је говорио и заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је константно мета у Ивановићевим емисијама.

– Оно што није лаж, већ чињеница, јесте да Ивановић има стан у Хрватској, у Ровињу, вредан око 250.000 евра – навео је Весић.

Предраг Јеремић, власник портала Ембарго, иронично каже да је Ивановић добар пример како се од новинарства тобоже може обогатити.

– Та теза, ипак, има фалинку јер нити је он новинар нити се богати од новинарства. Он се обогатио од западних финансијера јер то што ради јесте пројекат који је замишљен далеко од Београда, а он је само извађен из Сорошевог или нечијег другог шешира и представљен јавности као велики хумориста, забављач и шоумен. Читава екипа стоји иза њега, која прави те скаредне емисије, док он учи напамет те текстове и заиста му успева да себе прикаже мањим него што иначе јесте. Личи на малог злог патуљка – рекао је Јеремић.

Братислав Југовић, члан Главног одбора СНС, говори у сличном тону.

– Радујем се што нам је Иван Ивановић опозиција јер, док нам је он опозиција, рејтинг Српске напредне странке и Александра Вучића ће наставити да премашује 70 одсто. Ивановић ради у корист Ђиласове штете и његови наступи само повећавају подршку Александру Вучићу у народу. То да ли је у реду не испуњавати обавезе које испуњава сваки обичан грађанин, а за то време остваривати енормну материјалну добит, зависи по чијим критеријумима се гледа. Према Вучићевим критеријумима, кад не бисмо плаћали обавезе према држави, били бисмо избачени из странке, док неки други такве негују и дају им посао у фирми која је под контролом тајкуна Драгана Шолака. Простор који Ивановић има у медијима јесте само показатељ да је Србија демократско друштво – наводи Југовић за Српски телеграф.

Српски Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here