Реаговања у Србији на пресуду Младићу

Поделите:

Шешељ: Политичка пресуда, усмерена против српског народа..

Лидер СРС Војислав Шешељ оценио је да је пресуда Ратку Младићу политичка.

„Пресуда је политичка, а уперена је против српског народа који је учествовао у рату, помало и против Србије, а највише против Републике Српске”, рекао је Шешељ за Пинк телевизију.

Све тачке оптужнице говоре о удруженом злочиначком подухвату, што, наводи Шешељ, за Трибунал значи да нема потребе да се објашњава како је шта урадио и где је директна веза.

Марковић: Завеса на највећу срамоту светског правосуђа

ЈАГОДИНА – Народни посланик и лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма оценио је данас да је пресуда Хашког суда изречена генералу Ратку Младићу, спуштење завесе на највећу срамоту у историји светског правосуђа.

„Данашњом пресудом генералу Ратку Младићу Хашки трибунал спушта завесу на највећу срамоту у историји светског правосуђа. Резултат рада Хашког трибунала је да су они који су највише страдали, највише и осуђени. Срби су укупно осуђени на 12 векова робије, а Хрвати, Муслимани и Албанци на око 200 година. С тим да су Хрвати углавном осуђени за злочине над муслиманима и обрнуто”, навео је Марковић у писаној изјави дотављеној медијима.

То, према његовим речима, значи да за злочине над Србима нико није крив.

„ Од убиства породице Зец у Загребу, кристалне ноћи у Задру, протеривања Срба из хрватских градова, преко Миљеваца, Медачког џепа, Равних котара до Бљеска и највећег етничког чишћења у Европи од Другог светског рата – Олује, па преко Подриња, Кравица, Братунца, Сарајева до Старог Грацка, Подујева, Обилића, Гораждевца и протеривања Срба са Косова и Метохије”, навео је Марковић реагујући на изречену пресуду Младићу на доживотни затвор.

Он тврди да је Младић био последња брана стварају Исламске државе у Европи. „Преко 10 000 муџахедина са Блиског истока је клало у Босни и Херцеговини Србе и стварало своју државу. Клинтон и његови европски савезници су то знали, да би касније добили терористичке нападе у Њујорку, Лондону, Паризу, Бриселу, Мадриду, Берлину и целој Европи”, навео је Марковић.

Према његовим речима, да није било Ратка Младића и Републике Српске данас би у Европи имали Раку, Мосул и Ел Багдадија.

Поред тога, истиче, у Босни и Херцеговини и даље постоје исламистички центри, а шеф муслимана Бакир Изетбеговић и данас позива на рат.

„Питам холандског судију Алфонса Орија – где су Срби из Загреба, Сарајева и Приштине, Хрватске, БиХ и Косова и Метохије. Хашки трибунал и његови финансијери и наредбодавци су одговорни за терористичке акције исламиста по Европи, јер су им то дозволили у Босни и Херцеговини. То грађани Европе и САД и целог света треба да знају” , поручио је Марковић.

 

 

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here