Реакције на постизборну ситуацију у Црној Гори: Срби добијају у рату, губе у миру

Поделите:

Хајде да мало назовемо ствари правим именом:

Споразум у којем само једна страна поставља услове није споразум, него ултиматум.

Пристанак коалиције која је освојила највећи број мандата на ултиматум коалиције која је освојила најмањи није компромис, него издаја изборне воље грађана.

Где је јасна и изричита ставка о повлачењу спорног Закона о слободи вероисповести, као што је, рецимо, врло јасно прецизирано да неће бити покретања поступка за повлачење признања Косова*? Зашто није постављен макар тај један услов друге стране, па бисмо онда (можда) и могли да гутамо кнедле и разговарамо о некаквом споразуму?

Упадљиво ћутање по питању које је подигло толики народ и а конто којег је коалиција За будућност Црне Горе добила 33% гласова и то ни мање ни више него јашући паролу Не дамо светиње, не може представљати…

дУгОрОчНу сТрАтЕгИјУ, пОлАкО, кОрАК пО кОрАк, 30 гОдИнА, нЕ мОжЕ сВе пРеКо нОћИ

…зато што нико ни не тражи све сада и одмах; тражи се један мали искорак, корачић, знак живота, нешто.

А за ове који и даље причају о деконструкцији одлазећег криминалног режима као императиву и креирају сиже о његовој хронолошкој приоритетности у односу на национална и верска питања (до јуче сам се и ја тако тешила), све је то супер, али како планирате да изведете тако нешто, када је већ видљив резултат ваше дУгОрОчНе стратегије субмисивног ћутања и савијања кичме:

Прошло је само 10 дана од избора, а већ сте пољуљали, ако не и изгубили поверење дела народа који вас је гласао. О којим већим подухватима можемо да причамо?

Дај Боже да грешим.

Срби добијају у рату, а губе у миру, Шта год то значило

Хајде да мало назовемо ствари правим именом: Споразум у којем само једна страна поставља услове није споразум, него…

Posted by Бестебе on Среда, 09. септембар 2020.

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Правилно су се сложили. Друге нема. Мора се ићи корак по корак. Корак по корак напред. Шта би срби добили да нова власт крене против НАТО? Шта би срби, црногорци и црногорски албанци добили да нова власт крене у отпризнавање “независног Косова”? Срби треба да сачувају оно што имају, да буду стабилни у својим ставовима. Старт нове коалиције поздрављам као покрет ка новим односима на Балкану. Ово је пример новог почетка.

  2. Нису се договорили о новом називу државе – као македонци. напр. MNE New Montenegrina.
    На ком језику или језицима је написан овај Споразум? Личи на хрватски.
    Треба да буде на црногорском, српском и албанском? Као и службени лист Републике Монтенегро.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here