Редитељ Балша Ђого БЛОKИРАО снимање филма KОШАРЕ а сада понижава ратне ветеране(ФОТО)

Поделите:

Bivši reditelj filma Košare ušao u sukob sa ratnim veteranima na svom profilu na Facebook, a potom ih sve blokirao jer mu se ne sviđa što su mu zamerili da nije autentično prikazao ratne događaje.

 

Nekoliko nedelja unazad traje spor između produkcije filma Košare i reditelja Balša Đoge. Za to vreme je obustavljeno snimanje ove epopeje o borbi srpskih graničara sa UČK teroristima i NATO na granici sa Albanijom.

Balša Đogo, sada već bivši reditelj ovog filma, objavio je trajler KOŠARA na svom Facebook profilu. Po tvrdnji samog Balše snimljeno je svega 8 minuta materijala za proteklih pola godine. To je upravo i bio razlog sukoba produkcije i reditelja koji je, navodno zbog autentičnosti, odugovlačio u nedogled snimanje filma.

Nakon objave ovog trajlera na Facebook profilu Balše Đogo, javili su se veterani koji su zamerili Balši da upravo to što je do sada snimljeno nije autentično.

Balša je prvo ušao u raspravu, a potom je blokirao veterane na svom Facebook profilu da ne bi iznosili kritiku na račun njegove nestručnosti. Dok istovremeno sebe prikazuje kao borca za autentični prikaz događaja na Košarama, blokira veterane koji mu ukazuju na greške i ne dopušta nikakvu sugestiju niti kritiku.

Reditelj Balša je prethodnih nedelja ušao u sukob i sa veteranom oficirom Hasanom Omerovićem, dokazanim ratnim herojem i komandatnom, oblativši časnog oficira kao nasilnika koji je došao na medijaciju da mu preti. Potom je objavio na Facebook privatnu prepisku sa Omerom iz koje se vidi da oficir ne samo da ne preti Balši nego u sasvim pristojnom razgovoru pokušava da se informiše o toku snimanja filma.

Jedan veteran je blokiran zato što je zamerio Balši što je upotrebio termin “NATO intervencija” umesto agresija ili bombardovanje.

Ostali su blokirani jer su ukazivali da ono što Balša tvrdi da je autentičan prikaz događaja zapravo nije autentično.

“Čovek hoće da snima film a nema pojma kakva su obeležja nosili heroji! Potpuno nestručno” – napisao je jedan veteran, koga je Balša zbog toga blokirao na Facebook.

Veterani su takođe ogorčeni na Balšu što je prekinuo snimanje filma a podršku za to dobija od dokazanih autošovinista kao što je Srđan Dragojević i prozapadnih medija poput N1, Nova S i Danas.

 

Novi Centar

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here