Регулатори широм света уводе ограничења Фејсбук-у

Поделите:

Регулатори земаља на четири континента припремају се за дуго очекивани обрачун са Фацебоок-ом. Они углавном имају исти циљ – промену понашања компанија за друштвене медије.

У Европи, званичници у Британији, Француској, Немачкој и Ирској разматрају регулацију Фацебоок-а, док су владе у Аустралији, Индији, Новом Зеланду и Сингапуру, или усвојиле или разматрају нова ограничења.

Чланови Савезне комисије за трговину (ФТЦ) у Сједињеним Државама направили су процену које би врсте ограничења могле да се уведу на пословне праксе компаније Фацебоок. Међутим, још увек не постоји сагласност унутар самог ФТЦ-а.

Фацебоок је ове седмице саопштио да очекује да ће агенција изрећи казну од 3 до 5 милијарди долара за кршење споразума о приватности од 2011. године, што би била највећа казна у САД против једне технолошке компаније.

Услови договора са Фацебоок-ом имали би далекосежан утицај, постављајући стандарде за будућа кршења приватности и утицали би на стварање прописа о приватности у Сједињеним Државама и другим земљама, кажу правни стручњаци.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here