РЕНАТУ ВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ НЕ ТРЕБА: Ученик четвртог разреда у писменом задатку описао јунака

Поделите:

„За мене је јунак неко ко може да помогне другима, а да свој живот стави у опасност“, реченица је којом почиње састав ученика четвртог разреда ОШ „Сава Шумановић“ у Земуну, на тему „Јунак у моје време“.

Већ у наставку јасно је да је главни јунак нико други него Ренато Грбић, алас који је из Дунава код Панчевачког моста извукао 30 људи.

„Скоро сам чуо за једног човека који спасава људе који желе да скоче са Панчевачког моста. Његово име је Ренато Грбић. Рођен је у Београду, у близини реке Дунав, па је стално био на води. До сада је спасао 29 људи који су скочили у воду да би се убили. Он би до њих дошао чамцем и спасао им живот. Неки су били захвални, а неки нису. Осамнаестогодишња девојка коју је спасао га је позвала на венчање. Добио је пуно захвалница и признања од града Београда. Он сад има 55 година“, написао је овај дванаестогодишњи дечак и додао Ренатове особине.

„Храбар, спретан, добар, несебичан и вешт“, написао је дечак, уз закључак да би свог јунака волео да упозна.

Ученик је, наравно, добио петицу, а пријатно изненађена учитељица Ирена Пилиповић послала је састав Ренату Грбићу.

Херој са Дунава није крио понос, већ је на свом Фејсбук профилу поделио овај састав и захвалио се ученику и учитељици на дивном поклону.

– Па како могу да се осећам? Kада дете пише оно је искрено и чисто. Kада у ова луда времена има идола или хероја који је исти, или сличан, онда су то праве вредности. Већином су идоли младих људи других вредности или умећа. Надам се да ћемо се упознати у скорије време, јер је то обострана жеља – рекао је за „Блиц“ Ренато.

Испод слике су се и нанизали бројни позитивни коментари, а један од њих је да му „веће признање не треба“.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here