Репортери без граница позивају Београд и Приштину да расветле случај нестанка новинара

Поделите:

Међународна организација Репортери без граница (РСФ) изразила је данас забринутост због нестанка српског истраживачког новинара Стефана Цветковића надомак Беле Цркве и позвала власти у Београду и Приштини да, што је пре могуће, расветле тај случај.

“Уз српске новинаре смо у овом тешком тренутку и позивамо српске и косовске власти да учине све како би расветлиле забрињавајући нестанак Стефана Цветковића, што је пре могуће”, рекла је Полин Адес-Мевел, шефица сектора РСФ за ЕУ и Балкан, саопштила је та организација.

Представник ОЕБС-а за слободу медија Арлем Дезир изразио је забринутост због нестанка новинара из Беле Цркве Стефана Цветковиц́а и позвао је српске власти да уложе максималне напоре како би га пронашле, саопштио је ОЕБС.

Дезир је, истовремено, поздравио чињеницу да је полиција распоредила значајне ресурсе и да председник Србије Александар Вучиц́ помно прати случај, наводи се у саопштењу.

Цветковиц́ је, напомиње ОЕБС, у последње време радио на причи у вези са убиством Оливера Ивановиц́а, политичара убијеног на Kосову у јануару ове године.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here