Reporteri bez granica pozivaju Beograd i Prištinu da rasvetle slučaj nestanka novinara

Podelite:

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) izrazila je danas zabrinutost zbog nestanka srpskog istraživačkog novinara Stefana Cvetkovića nadomak Bele Crkve i pozvala vlasti u Beogradu i Prištini da, što je pre moguće, rasvetle taj slučaj.

“Uz srpske novinare smo u ovom teškom trenutku i pozivamo srpske i kosovske vlasti da učine sve kako bi rasvetlile zabrinjavajući nestanak Stefana Cvetkovića, što je pre moguće”, rekla je Polin Ades-Mevel, šefica sektora RSF za EU i Balkan, saopštila je ta organizacija.

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je zabrinutost zbog nestanka novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića i pozvao je srpske vlasti da ulože maksimalne napore kako bi ga pronašle, saopštio je OEBS.

Dezir je, istovremeno, pozdravio činjenicu da je policija rasporedila značajne resurse i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomno prati slučaj, navodi se u saopštenju.

Cvetković je, napominje OEBS, u poslednje vreme radio na priči u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, političara ubijenog na Kosovu u januaru ove godine.

Tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here