Републиканац на Твитеру: Трамп се на друштвеној мрежи осећа дискриминисано због политичког опредељења

Поделите:

Амерички председник Доналд Трамп позвао је на формирање више и праведнијих друштвених медијских компанија као одговор на дискриминацију, коју, како је рекао, као републиканац осећа из компаније Твитер.

Он је, такође, поздравио учешће америчких посланика, који су позвали извршне власти из неколико технолошких компанија да сведоче у вези са разним скандалима.

“Не чуди што Kонгрес жели да учествује – и треба”, написао је он на Тwиттеру.

Трамп има један од најпраћенијих налога на Твитеру, са готово 60 милиона пратилаца, али је он више пута критиковао ту компанију и њене конкуренте у друштвеним медијима за оно што је назвао пристрасност против конзервативаца.

Он је оптужио Твитер и друге технолошке компаније да ограничавају видљивост истакнутих републиканаца у САД, али није доставио доказе који би поткрепили ту тврдњу.

Kомпанија Твитер је саопштила да је посвећена слободи изражавања и редуковања случајне пристрасности у њеним алгоритмима.

Извршни директор компаније Тwиттер Џек Дорси такође је рекао да нема статистички значајне разлике између учесталости гледања твитова демократа и републиканаца.

Дорси и Трамп састали су се у Белој кући.

“Сјајан састанак овог поподнева у Белој Kући са Џеком из Твитера. Разговарали смо о пуно тема о њиховој платформи и о свету друштвених мрежа уопште. Радујем се наставку отвореног дијалога”, поручио је амерички председник на Твитеру.

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here