Родитељи туже Kарлеушу и Мају Волк због вакцина

Поделите:

Родитељи поднели кривичне пријаве против 43 особе које се противе вакцинацији, међу њима и естрадне личности!

Група од 270 родитеља из целе Србије поднела је Првом основном суду у Београду кривичну пријаву због изазивање панике и нереда против 43 особе које су противници вакцинације деце. На тој листи налазе се и поједине јавне, али и естрадне личности.

Доктор Томислав Стевановић из Зрењенина, који се заједно са београдским доктором Владимиром Цимерманом налази на челу групе, рекао је за “Вечерње новости” да су родитељи били принуђени на тај корак, јер једино тако може да се стане на пут онима “који шире панику у страх” и тако угрожавају здравље читаве нације.

Прва на списку пријављених је Слађана Велков из Владичиног Хана, а на списку су и Јелена Kарлеуша, Маја Волк, Мирјана Бобић Мијсиловић, Мирољуб Петровић и други.

Kривична пријава је обимна и у њој је таксативно наведена свака за подносиоце спорна делатност тужених, а на листи 43 антивакцинара нашао се и познати нишки имунолог за кога је у пријави наведено да “постоји основана сумња да за паре одлаже вакцинацију до даљег људима који не желе да вакцинишу децу”.

– Доктор сада има приватну праксу – рекао је Стевановић.

Министар здравља Србије Златибор Лончар апеловао је недавно на грађане Србије да уваже став струке да је вакцинација неопходна, и поручио да мале богиње нису политичко питање, од којих је према последњим подацима Института за јавно здравље „Батут“ у Србији оболело 1.688 особа.

Од компликација изазваних малим богињама до сада су умрле три особе. Већина оболелих, њих 94 одсто, није вакцинисана, непотпуно је вакцинисана или је непознатог вакциналног статуса.

 

 

Новости

Поделите:

3 Коментари

  1. Питање је да ли су то родитељи и ко стоји иза тога. Сигурно је једно да доларе за ту активност даје трули запад мафијашке убице СРБСКЕ ДЕЦЕ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here