Roditeljima bi država da oduzme bolesnu decu i da hraniteljima!

Podelite:

Biljana Arsić (43) iz Prokuplja, majka troje dece, radnica MUP Odeljenja za organizovanje smeštaja i ishrane restoran Kuršumlija na velikoj je muci, jer su joj dva deteta invalidi 100 posto, a ona mora na posao. Do sada se dovijala na sve moguće načine, koristila pravo na bolovanje po svim osnovama i sada je iscrpela sve zakonske mogućnosti.

Ova hrabra žena koja je maksimalno posvećena deci koja boluju od spinalne mišićne atrofije tip 2 danima obija vrata nadležnih u nadi da će joj neko omogućiti da nastavi da se stara o svojoj deci. Suprug joj je zaposlen u privatnoj firmi.

– Ja zaista nemam nišat protiv hranitelja, ali smatram da je deci ipak najbolje kraj svojih roditelja. Moj problem je bolovanje, jer mi zakon više ne dozvoljava da koristim tu mogućnost, a deci je potrebna nega dvadeset i četiri sata dnevno. Evo jutros sam poslala mailove svima iz Vlade Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Samo želim da budem uz decu- očajna je Arsić.

Njena borba za prava roditelja dece koja boluju od teških i neizlečivih bolesti godinama traje. Kako kaže već pet godina čekaju da se promeni zakon kojim bi roditelji bili izjednačeni sa hraniteljima.

– Ne odustajem ako treba pristajem i na otkaz, ali decu ne mogu i neću ostaviti bez nege. U ovom problemu nisam samo ja, ali nije to ni, na sreću, veliki broj roditelja, pa i ne bi bio veliki izdatak za državu. Samo ne znam kada ćemo mi doći na red i kada će i naša deca imati prava da budu uz roditelja- pita se Arsić.

I dok godine prolaze, ona ne gubi nadu. Kako kaže, milion puta do sada se saplitala, ali je uvek ustajala, jer su joj baš deca motiv da nastavi dalje. Kao i svaki roditelj, ona živi za njih.

prokupljenadlanu

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here