Родитељски протест-литија у Београду

Поделите:

Литија и породични скуп пристигли на Трг републике где их је дочекало између 1.000 и 2.000 људи. Полиција није дозволла да се било ко мегафоном код споменика кнеза Михаила Обреновића обрати присутнима, нити да литија на овом месту буде заустављена.

У литији и у колони породичног скупа, који се креће ка скупштини Србије, сад је већ око 5.000 људи, међу присутнима појавиле су се и нове пароле, као што су: Децу вам не дамо, Нећемо паре хоћемо истраге, Државо одбиј од наше деце, Децу вам нећемо опростити, Мењамо вакцинацију за здраву популацију, Није важно против колике силе се борим, већ колику светињу браним, Моје дете мој избор…Приметна је још већа подршка литији од стране људи који стоје на тротоару и не учествују директно у овом патриотском скупу, многи људи не само што снимају овај протест са мобилним уређајима, већ учесницима ове шетње прилазе дајући им јасну подшку за своје ставове.

Око 2.000 људи се окупило испред владе Србије и кренуло је као православној литији улицама Београда ка Патријаршији, одакле ће се упутити ка Тргу републике, скупштини Србије и РТС.

У колони су углавном , млади људи, породични људи са децом и унуцима. Они носе иконе и паное Господа Исуса Христа, Богородице, православних светаца и мученика, а такође на овим паноима присутни су и натписи: Православно да живесмо, а де ни били ту где јесмо, Србија да буде чиста од свих слуга антихриста, Праволавље Срба звони нити папа нит масони, Не скрнавите и не потапајте немањићки манастир Грачаница код Ваљева…

Учесници литије и породичног скупа носе православне заставе са крстом, српске заставе, византијске, руске и грчке заставе. Док траје поворка београдским улицама, народ који стоји са стране, а не учествује у литији, тапше или уз речи подршке поздравља учеснике овог патриотског скупа. „Србин инфо“ ће и даље извештавати са ове литије, ускоро обајвљивајући видео прилоге са Трга републике, испред скупштине Србије и РТС-а – на „твитер“ налогу.

Србин.инфо

Поделите:

2 Коментари

 1. Родитељски протест је одржан у сарадњи и договору са монахом Антонијем,
  који већ 796 дана непрекидно протестује против потапања Ваљевске Грачанице
  /погледај сајт: ”ИСТОНОЉУНЉЕ”/ са својим истомишљеницима, испред Владе
  Републике Србије, а свке суботе / 114 субота до сада/ организује ову ЛиТИЈУ
  од 16,00 часова до 20, оо часова, трасом: Кнеза Милоша, Краљице Наталије,
  Зелени венљац, Бранкова, Царице Милице, Ктаља Петра /Партријаршија/,
  Краља Петра, Кнез Михајлова, Трг Републике, Коларчева, Теразије,
  Булевар Краљља Александра /Скупштина Србије/, Таковска /РТ,С са
  са емитовањем ”ПРВИ СЛОБОДНИ ДНЕВНИК”/, Таковска, Кнеза Милоша –
  до Владе Србије, где се ЛИТИЈА ЗАВРШАВА.
  Др. Јована Стојковић је на крају ЛИТТИЈЕ/ПРОТЕСТА позцала родитеље са
  децом да и наредних субота се прикључују овој ЛИТИЈИ, до коначне одбране
  ПОРОДИЦЕ И ДЕЦЕ ОД ПОГРОМА који се спроводи над децом и традиционалном
  породицом у Србији!

  Драган Славнић

 2. Ја не знам за чега је био протест. На једном месту пише да је за вакцине, а на другом за породицу и потомство или је све то обједињено. Колико сам разумео, родитељи учесници протеста нису против вакцина већ су против да буде законски обавезно. У томе је зачкољица и не треба их осуђивати за епидемије јер Они не пропагирају, да се НЕ вакцинише, већ да слободно свако одлучи како му је воља за сопствено дете.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here