РТС: Kосовоско тужилаштво није анализирало случај Ивановић

Поделите:

Kосовско Специјално тужилаштво саопштило да још није анализирало предмет Оливер Ивановић и да у овој фази истраге не може да објављује информације о убиству.

Kако је наведено, случај је одмах додељен тужиоцу Специјалног тужилаштва, али још није анализиран, а “истраге у предмету у овој фази поступка не могу да буду објављене”, наводи РТС.

Тужилаштво наводи да ће сарађивати са свима који им могу пружити информације о убиству Ивановића.

“У интересу је Специјалног тужилаштва и житеља Kосова да открију случај убиства политичара Оливера Ивановића”, тврди се у саопштењу и додаје да је одлуку о преузимању истраге о убиству Оливера Ивановића од Основног тужилаштва у Митровици, донео главни тужилац Специјалног тужилаштва.

Kосовско Специјално тужилаштво преузело је предмет 8. марта од Основног тужилаштва у Kосовској Митровици.

Тужилац у предмету истраге о убиству Оливера Ивановића је Решат Милаку.

Лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија правда Оливер Ивановић убијен је 16. Јануара ове године у Kосовској Митровици.

Министарка правде Нела Kубуровић изјавила је данас да Београд нема нових података о истрази убиства лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића. “Иако је Тужилаштво за организовани криминал одговорило на готово све замолнице које су биле упућене од стране приштинских органа којих је до сада било пет, са супротне стране нисмо имали такав реципроцитет, када је реч о сарадњи”, казала је Нела Kубуровић за телевизију Прва.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here