Рудан -„Пијана Колинда“: Благо погинулима, сами би се данас упуцали

Поделите:

Позната хрватска књижевница Ведрана Рудан на свом блогу оштро је коментарисала прославу „Олује“, али и пјевање предсједнице Колинде Грабар Китаровић.

Хрватска предсједница запјевала је на Книнској тврђави пјесму „У бој, у бој“ и одржала говор, један дио чак и на енглеском језику. Њен „наступ“ изазвао је салву коментара и критика, а посебна полемика водила се око нагађања да ли је Китаровићева била у алкохолисаном стању или не.

Руданова се, у свом стилу, осврнула на тај детаљ и прокоментарисала Колиндин пјевачки наступ.

– КГК, како јој тепају медији, ових је дана у Книну славила Побједу. За неупућене, прије сто су се година Милошевић и Туђман по диктату Америке договорили да се из Хрватске протјера 250.000 Срба.

И би тако. Одоше Срби из Хрватске, пјeшке, аутом, већина на трактору. Занемарљив број их је остао у својим кућама и сачекао херојску, хрватску војску. Неки су дочек преживјели, многи су завршили у бунару или су добили метак.

Страдали су и хрватски војници којима је речено да ће операција Олуја помоћи да најзад и заувијек будемо своји на своме. Благо погинулима. Сами би се данас упуцали, многи то и чине, кад би видјели на какав су олтар положили свој једини живот.

До кости оглоданом Хрватском владају криминалци који само чекају прилику како странцима за провизију да поклоне оно што још „имамо“. Можда су то шуме? Или су то воде? Нико од грађана Хрватске данас не зна што је још увијек „наше“, ако то „наше“ уопште постоји?

Господари, знајући са ким имају посла, једном годишње славе Побједу. Хрватима тако мало треба. Дај им Грдовића, он зна, „није у шолдима све“. Па кад још Ставрос затули: „Ајмо, руке горе, Маро, Марице“, Народу заигра срце. Аеродром је имао право. Имамо Хрвацку! Да, манеш оне Грдовићеве шолде. Има нешто и у вилама, љубавницама, љубавницима, јахтама, џиповима, опуштеном убијању дјеце на зебрама, лезилебарењу у Сабору.

Грандиозна прослава Побједе и ове је године позитивно узнемирила Народ. Махало се заставама, пило и пјевало и урлало како смо за Дом спремни. Може ли Народ изван себе од радости завијати, а КГК све то са стране хладно гледати? И наша КГК је Народ. Зато је у Книну одржала говор на неколико непознатих и познатих језика и запјевала с клапом Св. Јурај Хрватске ратне морнарице. Имамо и МОРНАРИЦУ!

Да, КГК је развалила уста. Да, сви смо на порталима могли видјети њене крајнике, чак смо јој чули и гласић, али Бивши предсједник Хрватске Јосиповић, трезан и несрећан што он није предсејдник иако је трезан, изјавио је: „Многи се питају није ли том говору претходила конзумација алкохола“?! Какве везе с пијанством има госпођин спонтани, хрватски, енглески, раздрагани, домољубни, олујни наступ?

Криво, криво, криво. КГБ није алкохоличарка. Пијанци су људи који имају здравствени проблем, њих треба послати на леијчење. Ко то каже, Ко то лаже да би КГК требало лијечити?

Њено стање није болест. Жена се понашала онако како то Народ заслужује. КГБ је здрава.

Ми смо болесни – написала је Весна Рудан.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here