Руска Патријаршија демантује јерменског свештеника: Благодатни огањ није превара!

Поделите:

Шеф пресс службе Патријарха Московског и целе Русије, Александр Волков, назвао је “погрешним и непотребним” јавно сумњичење Благодатног огња као истинског чуда.

Раније су медији извештавали да је током снимања извештаја за један од израелских ТВ канала, свештеник јерменске апостолске цркве Самуел Агоиан порицао чудесно порекло Благодатног огња. Хришћани верују да се Благодатни огањ упали сам од себе пред празник Васкрса у Јерусалимској цркви Гроба Господњег.

Александар Волков је напоменуо да је овај догађај веома важан за милионе верника, он их ојачава у вери, и зато није добро изазивати сумњу. Волков је подсетио да “радост силаска Благодатног огња” деле све православне цркве.

“У нашем свету се према свему можемо односити скептично, можемо  критиковати и налазити аргументе против свега, али такав однос према стварима може збунити милионе верујућих људи, мислим да то није у реду и да није потребно”, – рекао је портпарол Московског патријарха.

Чудесни силазак Благодатног огња, према његовом мишљењу, заувек ће остати радост за милионе људи. “А приватно и чудно мишљења свештеника јерменске цркве нека остане на његовој савести”, – закључио је Волков.

Благодатни огањ симболизује нематеријалну светлост Васкрсења Христа. Сваке године уочи Васкрса, он силази на свеће Патријарх Светог Града Јерусалима и целе Палестине у храму Гроба Господњег.

РИА Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here