Руски медији ставили као ударну вест KОМЕНТАР ПРЕДСЕДНИKА СРБИЈЕ!

Поделите:

Изјава председника Србије Александра Вучића о Сирији нашла се као ударна вест на највећем руском медију Раша Тудеј

Вучић је овом приликом коментаришући нападе САД, Велике Британије и Француске у Сирији рекао да то за нас представља болно подсећање на период кроз који смо прошли

– За све нас који смо старији од 18-19 година ово пре свега представља једно болно подсећање за период кроз који смо прошли – рекао је Вучић данас за РТС, а пренео највећи руски медиј Раша Тудеј и објаснио да је председник мислио на поглавље у историји Србије када је НАТО извршио војну агресију на Југославију.

РТ у свом текст, такође, подсећа да је бомбардовање Југославије трајало 78 дана почев од 23. марта до 29. јуна ’99 године и да међу страдалима у НАТО агресији на нашу земљу има мртвих цивила.

Исти портал пише, да је Вучић истакао да је Србија мала земља и да не треба да се меша у било какав конфликт широм света.

– Политика војне неутралности је једина политика коју можемо да водимо јер бити на страни јачег, не мора да значи да смо на страни морала и правде – рекао је Вучић.

Након изјава Вучића, РТ је на крају текста подсетио да већина Срба не би прихватила извињење НАТО, а да само 10 одсто становника наше земље види Србију као чланицу НАТО савеза.

Подсетимо, Америка је бомбардовала Сирију, заједно са Француском и Великом Британијом, по наређењу Доналда Трампа, када је испаљено више од 100 пројектила на Дамаск и Хомс.

Србија данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here