Ruski mediji stavili kao udarnu vest KOMENTAR PREDSEDNIKA SRBIJE!

Podelite:

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Siriji našla se kao udarna vest na najvećem ruskom mediju Raša Tudej

Vučić je ovom prilikom komentarišući napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji rekao da to za nas predstavlja bolno podsećanje na period kroz koji smo prošli

– Za sve nas koji smo stariji od 18-19 godina ovo pre svega predstavlja jedno bolno podsećanje za period kroz koji smo prošli – rekao je Vučić danas za RTS, a preneo najveći ruski medij Raša Tudej i objasnio da je predsednik mislio na poglavlje u istoriji Srbije kada je NATO izvršio vojnu agresiju na Jugoslaviju.

RT u svom tekst, takođe, podseća da je bombardovanje Jugoslavije trajalo 78 dana počev od 23. marta do 29. juna ’99 godine i da među stradalima u NATO agresiji na našu zemlju ima mrtvih civila.

Isti portal piše, da je Vučić istakao da je Srbija mala zemlja i da ne treba da se meša u bilo kakav konflikt širom sveta.

– Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde – rekao je Vučić.

Nakon izjava Vučića, RT je na kraju teksta podsetio da većina Srba ne bi prihvatila izvinjenje NATO, a da samo 10 odsto stanovnika naše zemlje vidi Srbiju kao članicu NATO saveza.

Podsetimo, Amerika je bombardovala Siriju, zajedno sa Francuskom i Velikom Britanijom, po naređenju Donalda Trampa, kada je ispaljeno više od 100 projektila na Damask i Homs.

Srbija danas

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here