Руски туристи: Хрватска је неуредна, прљава и прескупа!

Поделите:

Новинари у Хрватској разговарали са руским туристима који одмор проводе у Хрватској. Њихови утисци се углавном своде на то да је та дестинација прилично скупа

Већина њих се изјаснила да се Хрватска као туристичка дестинација у односу на претходне године погоршала.

Млада мајка Ана Јарош била је више пута у Хрватској, могло би се рећи да је била заљубљена у њу, међутим, 2017. године се разочарала:

“Хрватска је у 2017. години као лијепо паковање неукусних бомбона. На фотографијама је све лијепо, а у стварности су апартмани ужасни, плаже претрпане, услуга у кафићима лоша. И све би то било у реду када не би коштало као суво злато”.

“Међутим, ради равнотеже добра и зла у свијету, треба додати и плусеве: као прво, кафа и коктели у кафићима су укусни, као друго, дјетету се све јако свиђа, никад нисам видјела да је бубашваба у кафићу изазвала толико одушевљења.

Полина Корољкова у Хрватску долази сваке године, али сматра да у Хрватској постоје претрпана и не баш чиста мјеста.

За Полину Хрватска не оставља утисак земље која је скупља од сусједне Црне Горе, која је, по њеном мишљењу, мање чиста.

“Што се тиче цијена, цијена трајекта, посебно ако сте с аутомобилом (наш случај), ресторана високог квалитета. Апартмани су примјерени својој цијени. Нису јефтини, али су добри … “

Олег Брагин, програмер и отац двоје мале дјеце, већ други пут одмара у Хрватској. Ове године су посјетили Мали Лошињ и одсјели у породичном хотелу у којем постоји услуга ол инклузив. Олег има још једну замјерку.

“Мени је, као програмеру, јако важан добар интернет, али у хотелима постоје велики проблеми са интернетом”.

„Овде готово да нигде не постоји класични ол инклузуив одмор на којем можете безбрижно да лежите читав дан на плажи док вам доносе коктеле. Могућ је, али не у сваком хотелу нити у сваком граду“, каже Марија Масловскаја, новинарка часописа о туризму.

„У Хрватској готово да нема хотела са пет звјездица. Ако путујете дуж обала острва Кос, Крф, по Турској и Египту, наићи ћете на мноштво ‘петица’. С друге стране, у Поречу нема ни једне: постоји неколико јаких ‘четворки’ и пуно ‘тројки’. Шта јужније идете, то сте ближе скупим одмаралиштима у Сплиту и Дубровнику и број петица се повећава. Међутим, такви хотели коштају неколико пута скупље него они у Турској и Египту“, каже путник и фотограф Кирил Блохин.

Фронтал

Поделите:

1 коментар

 1. uf što volim da čitam ova turistička palamuđenja…..
  te volim ovo,te volim ono…..
  voda u kadi nije topla,sladoled je u kornetu ne na dršku,vrata se otvaraju na levu stranu a izričito smo zahtevali da budu desna,padala je kiša pa se nismo mogli sunčati….
  e mogli ste u aranžman uključiti i osiguranje od oblačni dana pa kad opiči kiša da vam se refundiraju euri od cene povratne karte???????
  tako da ako pada duže od tri dana to vam dođe isto kao da vam plate još jedan aranžman o trošku turističke agencije,fraj..
  pa da nikako ne idete kući dok se bog ne smiluje da grane sunce..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here