САД „би биле захвалне“ ако би Србија „успорила“ са активностима повлачења признања самопроглашеног Kосова

Поделите:

Амбасадор САД у Србији Годфри је саопштио министру спољних послова Ивици Дачићу да Америка жели да он успори са активностима повлачења признања Kосова.

„Причали смо мало и око Kосова, њих наравно увек интересује да ли ћемо и даље да радимо на повлачењу признања“, рекао је Дачић Тањугу после састанка са Годфријем.

На констатацију да се амерички амбасадор одмах заинтересовао за кампању коју води Србија, Дачић објашњава да је Годфри то казао дипломатски – „да би они били захвални уколико би ми имали више разумевања за то и да мало успоримо са тим акцијама„.

„Рекао сам да ми имамо разумевања и да имамо у виду то да су сви они незадовољни, јер би било 30 земаља које су повукле признање Kосова. Данас је веома тешко да нађете неку земљу која ће сада да призна Kосово, јер се ситуација у међународној заједници променила“, рекао је Дачић.

Министар је навео да то није главна ствар, већ да Србија жели да каже да се не може доћи без ње до компромиса.

„Не долази у обзир да ми престанемо са кампањом, а да они воде кампању за признање укључујући и земље Kвинте, али разговор је био веома коректан, нама је у интересу да нађемо заједнички интерес са САД и да имамо коректне односе зато што би то било у интересу наших српских и државних интереса“, рекао је Дачић.

Закључио је да је проналажење мирног решења уз сагласност великих сила свакако добра основа за бољу будућност Србије.

Тањуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here