САД Приштини: Бићемо уз вас – догод слушате

Поделите:

САД остати уз Приштину “све док испуњава међународне обавезе и улаже напоре за оживљавање дијалога са Београдом”, кажу из Беле куће.

Саветник за националну безбедност Беле куће, Херберт Р. МекМастер, изјавио је да ће подршка САД остати “како би тешка и мучна прошлост и сећања били превазиђени. Такви кораци, под вођством Приштине, допринели би и ширем помирењу у региону”.

Процес би, истиче он, био још лакши када би се Београд и Приштина без ограда придружили Евро-атлантској заједници држава, преноси Глас Америке.

Мекмастер је, на скупу у Вашингтону организованом поводом десетогодишњице једнострано проглашене независности Косова, рекао и да се администрација америчког председника Трампа “поноси чврстим везама” Вашингтона и Приштине.

Ко то каже, ко то лаже: Трамп честитао Харадинају
Односи САД и Косова полако отопљавају након наглог захлађења услед иницијативе власти у Приштини да се укине Суд за ОВК, који би требало да подигне прве оптужнице за ратне злочине на Косову, као и што се одуговлачи потписивање споразума о демаркацији на граници са Црном Гором.

“Променио плочу” према Суду за ОВК, добио визу САД

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here