САД СВЕ МОЖЕ ПОВОЉНИЈЕ: Већа конкуренција на тржишту довела до пада цена

Поделите:

Појефтињења и до 40 одсто у радњама последица веће конкуренције на тржишту наше земље. Долазак “Лидла” променио ценовнике и у другим трговинама. Дезодоранси као на тезгама

СВИ трговци света имају само један циљ – да што више зараде, али у Србији су често претеривали у завлачењу руке у ионако испражњене џепове потрошача. Поједине артикле купци у нашој земљи плаћају више и од много богатијих грађана Европе, јер конкуренције није било. То је све, чини се, почео да мења немачки “Лидл”, чији се долазак поклопио са често великим падом цена и у другим трговинским кућама. Намирнице и средства за хигијену сада се нуде уз попусте веће и од 40 одсто.

Стручњаци сматрају да је све то последица веће конкуренције. Тако сада у радњама имамо производе који су јефтинији него на пијацама. Средства за личну хигијену у Србији су се нудила по папреним ценама – вишим него у Немачкој или Аустрији. За дезодоранс “нивеа” у нашим продавницама било је потребно и више од 400 динара. Много имућнији Немци су исти плаћали 1,75 евра, односно 210 динара. Да ли због “Лидла” или због слабог промета данас се овај дезодоранс може у радњама купити за 250 динара. Чак 40 одсто јефтиније. “Пале” су и цене прашка за веш и то за неких 40 одсто, па тако џак од 10 килограма “персил” прашка кошта 1.399 динара.

– Утицај “Лидла” на цене у трговинама је очигледан у свим земљама где се они појаве – објашњава Горан Паповић, председник Националне организације потрошача Србије. – Цене кад се они појаве у просеку падају за неких 25 до 30 одсто. Једноставно, то је велики број објеката који се отвара у истом моменту. А што се тиче тих снижења, само се питам, где сте били досад? Колико тек сад потрошачима излази на видело колико смо били у праву – да су марже код нас безобразно високе. Кретале су се од 30 па чак и више од 100 одсто. Друго је оно шта они укњиже као разлику у цени. Огромне су биле прикривене марже. Чак и раније, када су се многи трговински ланци појавили код нас, једноставно су се само уклопили у ово сивило.

Према Паповићевим речима, трговински ланци у Србији су своје финансијске губитке надомешћивали већом ценом, често и робе сумњивог порекла, али и квалитета. Када буде дошао “Шпар”, као што је било најављено, доћи ће до још боље конкуренције, што ће бити само добитак потрошачима. И у “Лидлу” би било добро да буде повољна потрошачка корпа, јер је таква економска ситуација у Србији.

– Основне потребе за живот треба да буду повољне И доступне свима, како би се задовољиле животне потребе становништва – казао је Паповић. – Наша организација сада више жели да се окрене самом квалитету робе, а не само да се бавимо да ли је истекао рок трајања и да ли је здравствено исправно. То би требало да се подразумева, а да наше време и новац употребимо на упоредне анализе самог квалитета робе.

Фото И. Маринковић

И док је отварање немачког “Лидла” код многих изазвало можда смех и чуђење због невероватно ниских цена пилетине и банана, сигурно је да је тих дана цена овог воћа, али и пилећег меса, драстично пала у готово свим трговинским ланцима. Месо, риба, сиреви, сокови, кондиторски и сухомеснати производи, скоро преко ноћи снижени су и за неких 30 одсто.

ЗАПОСЛЕНИ

НИЈЕ “Лидл” у Србији донео само ниже цене производа, већ и, за сада, много боље услове рада, за разлику од других трговинских ланаца. Од тога да је плаћен сваки минут рада, па до стручног усавршавања и обуке. И док се добар део радника запослених по трговинским ланцима у Србији окренуо и потражио посао код Немаца, дошло је до промена, па поједине трговине више не држе запослене на минималцу док се хвале својим великим прометима и пословним успесима.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here