Шаип Камбери: Са Вилијамом Вокером сам разговарао о ситуацији у Бујановацу и захтевима према властима у Београду

Поделите:
БЕОГРАД – Председник општине Бујановац Шаип Камбери изјавио је да је приликом недавног сусрета са бившим шефом мисије ОЕБС-а на Косову Вилијамом Вокером, разговарао о ситуацији у општини Бујановац и захтевима према властима у Београду.
„Разговарали смо о ситуацији у нашим општинама, о нашим захтевима према централним властима у Београду у виду ‘Плана од седам тачака’ и настојањима да се побољша положај Албанаца тих општина у склопу процеса евроинтеграција,“ рекао је Камбери за „Политику.“

Он каже да је у Албанији био на позив албанског председника Нишанија, као знак захвалности за топли дочек који је Нишани имао у Бујановцу.

„Наравно како у Бујановцу, тако и у Тирани, ми смо имали прилике да разговарамо о многобројним питањима која су битна за нас“, рекао је Камбери.

Поводом тога што се у јавности говори да су све више окренути Приштини и Тирани, а све мање Београду он је рекао да Албанци имају право на сарадњу са Приштином и Тираном али и сталну комуникацију са Београдом.

Према његовим речима, он настоји да убеди Приштину и Тирану да буду присутне у општини Бујановац и кроз конкретне пројекте.

„Живимо у времену када декларативна подршка више није довољна. У том циљу и даље ћу инсистирати на оваквим захтевима. Наша комуникација као јединице локалне самоуправе са Београдом јесте свакодневна. Већ смо добили неколико инфраструктурних грантова из министарстава. Наш приоритет је да убедимо власти у Београду да се настави дијалог за ‘План од седам тачака’, који је кључан за стабилност региона“, рекао је он.

Поводом изјаве председника Националног савета Албанаца и скупштине општине Бујановац Јонуза Муслијуа да Бујановац није Србија, Камбери је оценио да није први пут да се у Србији подижу тензије и вештачки прави проблем како би се Албанци и њихови легитимни захтеви према Београду дискредитовали, првенствено у очима међународне заједнице.

Танјуг, Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here