Salih Selimović: Stari izvori o stanovnicima Bosne govore kao o Srbima sa tri vjere

Podelite:

Srpska radikalna stranka organizovala je predstavljanje nove knjige Saliha Selimovića, istoričara i publiciste iz Sjenice, pod naslovom „Prezimena i njihovo poreklo na sjeničko-pešterskoj visoravni“.

Moj cilj je bio da naučno dokažem činjenice koje nas čine jednim narodom i da svima nama pokažem ko smo, šta smo i odakle smo. Da budemo ono što jesmo. Došao sam ovde danas da govorim istinu o našem porijeklu i da poput naših starih na svakom koraku skrećem pažnju na to“, istakao je Selimović sinoć u Novom Sadu, a prenosi SRS, koja je i izdavač knjige.

On je rekao da „ne pristaje da bude Bošnjak i neće to da bude“.

„Stari izvori o stanovnicima Bosne govore kao o Srbima sa tri vjere. Ne zaboravite da je srpski etnički i kulturni prostor daleko veći od trenutnih granica, a da se međunarodne konstelacije snaga brzo mijenjaju. Sve ide u korist Srbije i vrijeme radi za nas“, zaključio je autor.

Govoreći o Selimoviću, Đurađ Jakšić je istakao da se on „decenijama unazad bavi ozbiljnim istraživačkim radom, prikuplja i sistematizuje ogromnu istorijsku građu i piše istinu“.

„Poput slavnih, Ahmed paše Hercegovića, Skender bega Crnojevića, Mehmed paše Sokolovića, Mehmeda Spahića, Avde Karabegovića, Mustafe Golubića, Meše Selimovića i Emira Kustirice, i Salih Selimović ne krije svoje srpsko porijeklo i ponosi se njime“, rekao je Jakšić.

Agencija Beta

in4s.net
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here