Салих Селимовић: Стари извори о становницима Босне говоре као о Србима са три вјере

Поделите:

Српска радикална странка организовала је представљање нове књиге Салиха Селимовића, историчара и публицисте из Сјенице, под насловом „Презимена и њихово порекло на сјеничко-пештерској висоравни“.

Мој циљ је био да научно докажем чињенице које нас чине једним народом и да свима нама покажем ко смо, шта смо и одакле смо. Да будемо оно што јесмо. Дошао сам овде данас да говорим истину о нашем поријеклу и да попут наших старих на сваком кораку скрећем пажњу на то“, истакао је Селимовић синоћ у Новом Саду, а преноси СРС, која је и издавач књиге.

Он је рекао да „не пристаје да буде Бошњак и неће то да буде“.

„Стари извори о становницима Босне говоре као о Србима са три вјере. Не заборавите да је српски етнички и културни простор далеко већи од тренутних граница, а да се међународне констелације снага брзо мијењају. Све иде у корист Србије и вријеме ради за нас“, закључио је аутор.

Говорећи о Селимовићу, Ђурађ Јакшић је истакао да се он „деценијама уназад бави озбиљним истраживачким радом, прикупља и систематизује огромну историјску грађу и пише истину“.

„Попут славних, Ахмед паше Херцеговића, Скендер бега Црнојевића, Мехмед паше Соколовића, Мехмеда Спахића, Авде Карабеговића, Мустафе Голубића, Меше Селимовића и Емира Кустирице, и Салих Селимовић не крије своје српско поријекло и поноси се њиме“, рекао је Јакшић.

Агенција Бета

in4s.net
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here