Салвини назвао Француску „међународном срамотом“ због миграната

Поделите:

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини назвао је Француску „међународном срамотом“, након што је француска полиција у Италију превезла двојицу миграната и оставила их на италијанској страни границе.

Очевици су 12. октобра пријавили да су видјели комби француске полиције како прелази границу код италијанског насеља Клавијере, у близини Сестријереа.

Припадници полиције су, наводе очевици, натјерали двојицу црних миграната да изађу из возила у шумском подручју, након чега су се возилом вратили у Француску.

Италија је захтијевала објашњење Француске, а локалне власти у департману Горњи Алпи тврде да је у питању „грешка“.

Салвини је одбацио овакво објашњење и затражио податке о двојици мушкараца, које је описао као мигранте.

„Оно што се догодило у Клавијереу представља прекршај против наше земље без преседана. Суочавамо се са међународном срамотом и предсједник Француске Емануел Макрон не може да се претвара да се ништа није десило“, написао је Салвини на свом „Фејсбук“ налогу.

Он је додао да Париз смјеста мора Италији да достави податке о идентитету миграната, што подразумијева њихова имена, презимена, националност и датуме рођења.

Уз коментар на „Фејсбуку“, Салвини је објавио фотографију Макрона са свијетлоцрвеним лицем, уз поруку „Међународна срамота. Италија неће прихватити извињења.“

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here