И поред пропаганде само 26% Американаца сматра да им је Русија највећи проблем

Поделите:

Нова анкета коју је у четвртак објавило Расмусен истраживање (Rasmussen Research) изазива озбиљну сумњу у непрестано фокусирање водећих медија у приче о умешаности Русије у америчке изборе.

Тек нешто више од четвртине испитаника у комбинованој онлајн и телефонској анкети изјавило је да сматрају да су наводне везе између Русије и председника Доналда Трампа односно његове кампање “највећи проблем” с којим се суочава земља. Анкета је испитаницима понудила шест опција. Резултати се оштро преламају између симпатизера различитих странака, али, чак и међу изјашњеним демократама само 40% је навело “Русију” као њихову највећу бригу. На исти начин је одговорило 13% републиканаца односно 25% независних.

Једина категорија у којој већина испитаника сматра да је Русија најосетљивије питање су они који се “снажно противе” начину на који свој мандат врши председник Трамп. Од оних који то “снажно подржавају” само 1% сматра Русију највећим проблемом. Расмусенова анкета објављена истог дана проценила је ове категорије на 49% оних који не одобравају начин на који Трамп врши свој мандат 26% оних који то одобравају, на нивоу САД, односно одобравање – не одобравање на омер 43 : 57.

Према Расмусеновој анализи због Русије је забринуто знатно више Американаца старијих од 40 година, а чешће су је наводили као одговор црни Американци у поређењеу с белцима и другим расним групама.

Насупрот томе, преосталих 74% испитаника је указало на друга питања као “највећи проблем” Америке, а којима водећи медији показују много мање пажње. Најчешћи одговор је била економија 18%, Обамакер 16%, порези 15 и национална безбедност 14%. Председников указ о илегалним имигрантима означило је као највећи проблем само 7% гласача.

Гласачи млађи од 40 година радије наводе економију, а не Русију као највећи проблем који оптерећује земљу. Старост пратиоца ТВ вести, медијског сегмента који је најпонизније посвећен причи о Русији проетклих месеци наставља да расте у односу на просечног гледаоца телевизије који је 2014. достигао 44 године.

http://www.breitbart.com/

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here